Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hong Kong'da öldürülmüştü: Ünlü model Abby Choi cinayetinde yeni gelişme
        1

        Hong Kong polisi, 28 yaşındaki model ve influencer Abby Choi'nin öldürüldüğünü ve kalıntılarının bir köy evinde bulunduğunu açıklamıştı.

        2

        Polis Şefi Alan Chung Cumartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kadının vücut parçalarının bir buzdolabının içinde bulunduğunu açıkladıktan sonra, polisin hala başın yerini tespit etmeye çalıştığını söylemişti.

        3

        Kan donduran olayda bir süre sonra yapılan yeni açıklamada bir tencere içerisinde kafatasının bulunduğunu ve bunun genç mankene olduğunun tahmin edildiği belirtilmişti.

        4

        Polis Şefi Chung, Choi'nin eski kocası Alex Kwong ile eski kocasının babası, annesi ve ağabeyinin tutuklandığını ve cinayetle suçlanacaklarını söyledi. Kwong'un annesinin polisi yanıltma ve adaleti saptırmakla suçlanacağı belirtildi. Chung, "Kurban ve eski kocasının ailesinin büyük meblağlar içeren birçok mali anlaşmazlık yaşadığına inanıyoruz. Muhtemelen kurbanın mal varlığını idare etme şeklinden memnun değildi" diye konuştu.

        5

        MSN'in haberine göre, Abby Choi'nin cinayet planının arkasındaki beyin olduğundan şüphelenilen eski kayınpederinin 2001 yılında Hong Kong Polisi Uzun Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiş eski bir polis olduğu ortaya çıktı.

        6

        Ayrıca The Standard, eski eş Alex Kwong'un daha önce altın yatırım işiyle ilgili olarak dolandırıcılıktan hüküm giydiğini ortaya çıkardı. Ayrıca 2014 ve 2015 yıllarında hüküm giyip kefaletle serbest bırakıldıktan sonra yetkililerden kaçtığı ifade edildi.

        7

        Vahşi cinayet, bu tür vakaların nadir görüldüğü Hong Kong'da kamuoyunda şok yaratırken, Polis Kwong'un kanıt olarak götürülen bir minibüsün içinde saldırıya uğradığını ve daha sonra evin içine götürüldüğünü düşünüyor.

        8

        Yargıç Peony Wong, Pazartesi günü sanıkların kefaletle serbest bırakılmasını reddetti ve davayı daha fazla soruşturma yapılması için Mayıs ayına erteledi.

        9

        * Haberin görselleri Associated Press ve Abby Choi'nin Instagram hesabından (@xxabbyc) servis edilmiştir.