Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İkinci katedral faciasının eşiğinden dönüldü!

        Dünya Paris'te bulunan 800 yıllık Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangının şokunu yaşarken, New York'ta bulunan St. Patrick's Katedrali'nde büyük bir tehlike atlatıldı. New York polisi, bir kişinin katedrale elinde iki bidon benzinle girerken yakalandığını duyurdu. Şüphelinin üzerinden çok sayıda çakmak ve çakmak gazı da çıktığı belirtildi.

        Gözaltına alınan 37 yaşındaki Marc Lamparello'nun olayda önce İtalya'ya tek gidiş bilet aldığı ve kundaklama girişimi suçlamasıyla yargılanacağı ifade edildi.

        Polis yetkilisi, şüphelinin herhangi bir terör örgütüyle bir ilişkisi olduğuna dair bir bulgu elde edilemediğini söyledi.

        Lamparello'nun 150 yıllık tarihi kiliseye akşam 8 sularında girmeye çalıştığı ancak kilisenin güvenlik görevlisi tarafından elindeki bidonlarla giremeyeceği söylenerek geri çevrildiği bildirildi. Daha sonra olay yerine gelen polisler şüpheliyi sorgularken, Lamparello aracının benzinin bittiğini söyledi. Ancak Lamparello'nun aracına giden polis ekipleri araçta benzin olduğunu tespit edince şüpheliyi olay yerinde gözaltına aldı.

        Geçtiğimiz Pazartesi akşam, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde büyük bir yangın çıkmış ve tarihi yapı alevler içerisinde kalmıştı. Polis yetkilileri, yangının büyük ihtimalle elektrik kısa devresi nedeniyle çıktığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ