Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İsrail Başsavcılığından yapılan açıklamada, koalisyon üyesi aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi Milletvekili Limor Son Har-Melech'in hazırladığı yasa tasarısı, "anayasaya aykırı" olduğu vurgusuyla sert bir dille eleştirildi.

Hukuk önünde eşitlik ilkesine ve yargı bağımsızlığına ciddi biçimde zarar verdiği belirtilen tasarının, Başbakan Netanyahu'nun "adaletten kaçmasına" yardım etmek amacıyla ve kişisel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığı izlenimini verdiği ifade edildi.

Tek maddeden oluşan tasarı, İsrail Meclisi'nin başbakan veya bakanlar hakkında açılan bir davayı iddianame hazırlandıktan sonra, kesin hüküm verilmeden önce ertelemesine imkan sağlıyor.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Bakanlık Yasama Komitesi'nin tasarıyı bu hafta içinde oylaması bekleniyor.

MUHALEFETTEN "HÜKÜMET, YARGIYI EHLİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR" TEPKİSİ

Muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz, Başbakan Netanyahu'nun yargılamasını süresiz durduracak tasarının ikili bir adalet sistemine yol açacağının altını çizdi.

Gantz, yayımladığı video mesajda, "Siyasi bir organa bir davayı durdurma yetkisi vermek, 'efendiler' için bir yasa, 'tebaalar' için başka bir yasa olan bir ülkeye giden yoldur.” ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ