Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Teleferik faciasında baş zanlının avukatı: "Fren bloku sorunu kesinlikle onun hatası, bu kesinlikle savunulama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İtalya'daki teleferik kabinesinin düşmesi sonucuyla gerçekleşen olayda, yargıç kazadaki suçlunun Gabriele Tadini olduğunu belirtti. 14 kişinin hayatını kaybettiği olay sonucu, Tadini'nin ev hapsine çıkarılmasına karar verildi.

        Teleferiğin acil durum frenini kasıtlı olarak devre dışı bırakmakla suçlanan servis teknisyeninin avukatı, pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, ''Fren bloğu sorunu kesinlikle onun hatası. Bu açıdan kesinlikle savunulamaz” açıklamasında bulundu.

        Yargıç Donatella Banci Buonamici, Mottarone teleferik şirketinin sahibi Luigi Nerini'nin, bakım şefi Enrico Perocchio ve teknisyenin felaketten önce birkaç kez frenin devre dışı bırakıldığını gösteren iddialara ilişkin yeterli kanıt olmadığını söyledi.

        REKLAM

        Buonamici, savcılardan gelen kazayla ilişkin üç şüphelinin tutukluluğunun devam etmesi yönündeki talebini değerlendirdikten sonra, şüphelilerin kaçma riski olmadığına karar vererek şirket müdürlerini serbest bıraktı. Kazada sorumluyu teknisyen Gabriele Tadini olarak belirledi ve teknisyenin Verbania hapishanesinden ayrılmasına ve ev hapsine çıkarılmasına izin verdi.

        Serbest bırakılan Mottarone şirketinin sahibi Luigi Nerini, NBC'nin kaydettiği görüntülerde ' 'Çok üzgünüm'' ifadesini kullandığı görüldü.

        Teleferik asansörünü koruyan İtalya merkezli Vipiteno şirketi, kurşun kablonun Kasım 2020'de yapılan manyetik test sırasında "hiçbir düzensizlik tespit edilmedi" ve yıllık kontrolün de sorun yaratmadığını belirtti.

        5 YAŞINDAKİ ÇOCUK KURTULDU

        14 kişinin hayatını kaybettiği kazada 5 yaşındaki Eitan Biran kurtulmuştu. Kazada ailesini kaybeden ve hastaneye kaldırılan 5 yaşındaki çocuğa halası bakıyor. Eitan’ın İsrailli ailesi, küçük erkek kardeşi ve büyükanne ve büyükbabası teleferik felaketinde hayatını kaybetmişti.

        *AP, NBC

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ