Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEMOKRASİve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "'Belediye' ve 'belediyecilik' deyince çoğunun aklına gelen ilk kelime 'rant'. Ve yine 'belediyecilik' deyince insanların gözünde hemen dolar veya euro işaretleri oluşuyor. Ancak biz iddiamızı temiz, düzgün ve ahlaki kurallara uygun belediyecilik olarak ortaya koymuş durumdayız" dedi.

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İzmir programları kapsamında seçim otobüsüyle Tire ve Torbalı ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Babacan Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Babacan burada yaptığı açıklamalarda yerel seçimlerin Türkiye için önemli bir demokrasi sınavı olacağını söyleyerek, "5 yılda bir Anayasa tarafından tarihi belirlenmiş ve otomatik takvimi işleyen bir seçimden bahsediyoruz. Bu seçimlere doğru giderken pek çok siyasi parti, apar topar seçim beyannamesi açıkladı. Ama DEVA Partisi olarak bundan tam 2 sene önce Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı'mızı ortaya koyduk. Belediye başkan adaylarımızla ilgili 500 projelik bir havuz hazırladık. Bu proje kılavuzdan her ilçe için önemli olan projeleri adaylarımız seçti. Tespitlerini de projelerine eklediler ve milletimizin karşısına tam hazır olarak çıktık. Ayrıca Etik Kurallar Bildirgesi'ni yayınladık. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk. Belediye başkan adaylarımız aday olmadan önce üç sayfalık Etik Kurallar Bildirgesi'ni imzalıyorlar. 'Belediyeciliği düzgün yapar, belediyeyi düzgün ve temiz yönetiriz' diyoruz. 'Belediye' ve 'belediyecilik' deyince çoğunun aklına gelen ilk kelime 'rant'. Ve yine 'belediyecilik' deyince insanların gözünde hemen dolar veya euro işaretleri oluşuyor. Ancak biz iddiamızı temiz, düzgün ve ahlaki kurallara uygun belediyecilik olarak ortaya koymuş durumdayız" ifadelerini kullandı.

        'NEREYE GİDERSEK GİDELİM EMEKLİLER ETRAFIMIZI SARIYOR'

        Babacan, emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Türkiye'de nereye gidersek gidelim hemen emekliler etrafımızı sarıyor. Emeklilerimizden büyük feryat geliyor. 16 milyon emekli yakın tarihimizin en zor şartlarını şu anda yaşıyor. Bunun da önemli sebebi emekli maaşlarının sadece TÜİK'in açıkladığı bu düşük, bastırılmış, makyajlanmış enflasyon oranında artırılması. Ancak gerçek enflasyonun bundan çok daha yüksek olması. 2018'den bu yana sistematik bir şekilde gerçek enflasyon bu ülkede açıklanmıyor. Emeklimizin oturduğu ev kendine ait değilse Türkiye'de emekli maaşıyla geçinmek artık imkansızlaştı. Bu yılın bütçesinde sadece faize ayrılan rakam bir trilyon 254 milyar lira. Tarıma ayrılan rakam 91 milyar TL. Bu yılın bütçesinden tarım desteğinin tam 14 katı faiz ödeniyor. Kur korumalı mevduata geçen seçimlerden bugüne devletin ödediği rakam 1 trilyon lira. Üstelik bu hazineden toplanan gelir vergilerinden ödenmiyor. Bunu Merkez Bankası ödüyor. Merkez Bankası açıklamadan, ilan etmeden, gizli saklı bir şekilde karşılıksız para basarak kur korumalı mevduatın kur farkını ödüyor. Ülke yönetiminin hukukla ve süreyle sınırlandırılması gerekiyor" ifadesini kullandı.

        'YEREL SEÇİMLER İKTİDARI UYARMAK İÇİN ÖNEMLİ'

        Yerel seçimlerde belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin seçileceğini ancak yerel seçimin aynı zamanda iktidarı uyarmak için önemli olduğunu kaydeden Babacan, "İktidara, 'yanlış yoldasın', 'faul yapıyorsun', 'hukuk tanımıyorsun', 'kuralları çiğniyorsun' demek için çok önemli bir fırsat. Dolayısıyla bu seçim sadece belediye başkanı seçmekten ibaret değil. Bu seçimden çıkacak sonucun aynı zamanda milletimizin hükumete gösterdiği bir sarı kart olması gerekiyor. 'Başkanım niye kırmızı kart göstermiyorsun?' diyorlar. 'Bu yerel seçim. İktidarı değiştireceğimiz seçim bir sonraki seçim. Dolayısıyla kırmızı kart öbür seçimlere hazır' diyorum" dedi.

        'İZMİR'DE 9 ADAY KADIN'

        Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Babacan, İzmir'de 9 adayın kadın olduğunu ve bunun İzmir'de bir rekor olduğunu belirterek, "Biz her mahalleye, her semte girebiliyoruz ve gülümseme ile karşılanıyoruz. Çünkü biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimseyi kutuplaştırmadan ve ayrım yapmadan kucaklıyoruz.” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler