Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Devlet Tiyatrosu, İstanbul'da 1910 yılında geçen bir hikayeyi anlatan "Radyo-yu Hümayun" oyununu 8 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de, İzmir Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşturacak.

        Özlem Lale Şahin'in yazıp, Levent Ulukut'un yönettiği ve oynadığı oyunda, Fatma Kum Ertekin, Fuat Şarbalkan, Betül Işık, Sezer Akçe, Egecan İntepeler, Neşet Erdem, Efe Akercan, Mustafa Koçbay, Elif Özdemir, Müge Uyan, Ece Can, İpek Sonal rol alıyor.

        Oyunun dekor tasarımı Hasan Yavuz, kostüm tasarımı Z. Yıldız Köse, ışık tasarımı Süleyman Tavan, müzik Kemal Alpan ve koreografi düzeni Meltem Yorulmaz'a ait. Oyunun konusu ise şöyle anlatılıyor:

        "Hayrünnisa ve Hayri gözden düşerek paşalıktan alınmış, sonrasında da ölmüş babalarının konağında kalfaları Efser ile yaşar. Hayri, babalarının durumuna rağmen, hatır minnet sarayda mühendis olarak Almanlarla çalışır. Ancak kendine engel olamadığı bir gün Alman mühendislerden birini döverek kovulur. Hayrünnisa'ya aşık tanburi Mehmet Bey ders esnasında bu durumu öğrenir ve Avrupa'dan, elinde radyo projesiyle dönen biraderi Kenan'dan Hayrünnisa'ya bahseder. İki birader radyoyu icat edecek ve zengin olacaklardır. Hayrünnisa da buna zemin hazırlayan Mehmet'e aşık olacaktır. Ancak küçük bir mesele vardır: Para.

        Radyonun icadı için gereken parayı tefeci kız Moşe'den temin eden beş kafadar parayı kaptırır ve Pera batakhanelerinde sahneye çıkmak zorunda kalırlar. Ancak kader onlara yardım eder ve nihayetinde aşk kazanır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler