Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından kadınların dijital pazarda yerini alması için dijital okuryazarlık kursu açıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kursta, kadınlara akıllı telefon, tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar ile birlikte ağ cihazlarının sağladığı bilgiyi doğru şekilde kullanma, kullandığını anlayabilme ve üretebilme yetisi kazandırılacak.

        Kadınların, bilgi teknolojileri eğitimi alarak dijital pazarda varlığını göstermesi ve işgücüne katılmasını amaçlayan proje ile kursiyerlerin meslek sahibi olması amaçlanıyor.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Kadınlarımıza verdiğimiz önem doğrultusunda onlara iş ve yaşam becerileri kazandırıyoruz. Dijital okuryazarlık kursu ile onlara açtığımız alanda kadınlarımız hem öğreniyor hem üretiyor hem de ürettiklerini satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler