Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kaymakam adayı başvuru ne zaman? İçişleri Bakanlığı Kaymakam alımı başvuru şartları neler?

        İçişleri Bakanlığı Milki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 100 Kaymakam adayı alımı yapacak. Kaymakam adayı olabilmek için başvuru yapmak isteyen adaylar için de başvuru şartları yayınlanan kılavuzla birlikte belli oldu. Peki, Kaymakam adayı alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak? Kaymakam adayı sınavı ne zaman? İşte Kaymakam adayı sınavının detayları...

        KAYMAKAM ADAYI BAŞVURU NE ZAMAN?

        Adaylar başvurularını, 05 - 12 Temmuz 2018 tarihleri arasında herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

        KAYMAKAM ADAYI SINAVI NE ZAMAN?

        Sınav, 02 Eylül 2018 tarihinde Ankara’da yapılacak. Sınav, saat 10:15’te başlayacak. Adaylar, saat 10:00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınavda sorulacak en az soru sayısı ve cevaplama süresi; 100 soru için 150 dakika olacak.

        REKLAM

        KAYMAKAM ADAYI BAŞVURU ŞARTLARI

        * Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yüksek öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak.

        * 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 65 7 sayılı DMK’nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak.

        * 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

        * Askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

        SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

        Sınava girecek adaylar 05 - 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e - İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 180,00 TL sınav ücreti yatıracaklar. Adaylar, banka/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır. Adaylar, sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmalıdır.

        70 VE ÜZERİ PUAN ALAN 400 ADAY MÜLAKATA KATILACAK

        Adayların testlerden aldıkları ham puanlar toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanarak, 70 ve daha yüksek puan alan adaylar en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konulacak.

        Bu kapsamda 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan ilan edilen kadronun 4 katı olan 400 aday mülakata katılmaya hak kazanacak. 400'üncü adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacak ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacak.

        Yazılı sınavı kazanan adayların Bakanlıkça tespit edilecek mülakat tarihleri, mülakata katılacak adaylardan istenilecek belgeler, mülakata ilişkin nihai başarı listesi ve mülakatta başarılı olan adaylardan istenilecek belgeler İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden (www.icisleri.gov.tr) duyurulacak. Resmi internet sitesinde yapılan ilanlar, tebliğ hükmünde olacak ve yedek liste ilan edilmeyecek.

        Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ