Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kraliçe II. Elizabeth rest çekti, Prens Andrew köşeye sıkıştı
        1

        Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'un cinsel taciz iddiaları ve intihar eden milyarder Jeffrey Epstein ile bağlantısı uzun zamandır tartışılıyordu.

        2

        İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinden Prens Andrew uzun zamandır cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalsa da, Ghislaine Maxwell'in suçlu bulunduğu seks ticareti davası sonrası ilk kez yargılanma riski ile karşı karşıya.

        3

        İngiliz The Mirror'un haberine göre, Kraliçe II. Elizabeth'in böyle bir yargılama durumunda avukatların parasını ödemeyeceğini söylemesi üzerine Prens Andrew, masrafları ödemek adına İsviçre'deki 17 milyon sterlinlik dağ evini satacak.

        4

        Prens Andrew, 7 yatak odalı lük dağ evini eski eşi Sarah Ferguson ile 16,6 milyon sterline almıştı. Virginia Roberts'ın cinsel taciz suçlamalarının yargıya taşınması ile avukat masraflarının yüksek olması bekleniyor. Aynı şekilde Roberts'ın kazanması durumunda en az 3 milyon sterlin'e varan bir tazminat da alabileceği belirtiliyor. Tüm bu olası masraflarının bu ev ile karşılanması bekleniyor.

        5

        İngiltere Kraliyet Ailesi üyelerinin elde ettiği en önemli gelir kaynaklarının başında vergi mükelleflerinin devlete ödediği vergiler geliyor. Ancak suçlamalar nedeniyle İngilizler vergilerinin böyle bir amaçla kullanılmasına karşı çıkıyor. Kraliçe II. Elizabeth'in de kraliyet ödeneğinden oğluna yardım etmeyeceği belirtiliyor.

        6

        PRENS ANDREW HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

        7

        İddialar sonrası Prens Andrew BBC'den Emily Maitlis'e konuşmuş, bahsedilen tarihte kızı Prenses Beatrice'i bir pizza partisine götürdüğünü, eşi şehir dışında olduğundan kızını yalnız bırakamadığını bu nedenle de iddiaların da gerçek olamayacağını söylemişti. Ancak yanıtlarıyla kimseyi tatmin edememiş ve sonrasında kraliyetteki tüm görevlerinden çekildiğini açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ