Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnternet medyası etkinliklerde

        Üniversiteler: “Önce tereddüt ediyorlar... Şirket tanıtımı yapmak istiyorsunuz ya da müşteri kazanmak için seminer organize ediyorsunuz diyen üniversiteler de var, buyrun gelin diyen üniversiteler de var.

        Bizim amacımız reklamdan ziyade öğrencileri “yurtdışı hedefleri konusunda” bilgilendirmek, güncel ve en doğru bilgilerden haberdar etmek...” ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Üniversiteler açıldı... Şimdi kampüsler cıvıl cıvıl... Tabii, her kampüste başlayan derslerle birlikte birbirinden ilginç konu ve konuklarla söyleşiler, paneller, çeşitli konularda etkinlikler düzenleniyor.

        İşte bu etkinliklerden en ilginç ve yararlı olanı da; Tebeşir.com tarafından 61 kampüste düzenlenen 6. Yurtdışında Kariyer ve İş İmkanları Konulu Üniversite Etkinlikleri...

        Yurtdışında Kariyer ve İş İmkanları Konulu Üniversite Seminerleri, 6 yıldır Advis Akademik Danışmanlık işbirliği ile Tebeşir.com tarafından organize ediliyor. Üniversite Etkinlikleri bu sene 16 Ekim – 28 Aralık tarihinde gerçekleşiyor.

        Biz de, üniversite etkinlikleri çerçevesinde, Siz, değerli okurlarımızı bu etkinlikler hakkında bilgilendirmek için Tebeşir.com Proje Koordinatörü Remzi Kalafat ile söyleştik.

        Remzi Kalafat, 1981 Bartın doğumlu... Pek çok genç gibi üniversite eğitimi için, İstanbul’a gelmiş, Fatih Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Mezunu... Reklam ve Halkla İlişkiler sektörüne üniversitedeyken bulaşmış, şimdi ise şirket ve üniversite organizasyonlarının, etkinlik tanıtımlarının aranan ismi.... Ayrıca PMP Yayın Grubuna bağlı Pozitif Dergisinde eğitim köşesi var. Her ay okurları ile buluşuyor.

        Neden Üniversite Etkinlikleri Projesi?

        Gittikçe küçülen dünyamıza, artık 2-3 yabancı dili çok iyi bilen ve belirli bir konuda uzmanlaşmış bir bireyler yön veriyor. Bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de modern hayatın eşit koşullarda iletişim kurmak isteyen bireyleri için yabancı dil öğrenmek ve öğrendiği dili belirli bir süre yerinde pratik etmek artık zorunlu bir ihtiyaç....

        İşte biz de tam da bu noktada; özellikle üniversite öğrencilerini yurtdışı kariyer hedefleri konusunda ve kişisel gelişimlerine en iyi şekilde katkıda bulunabilecek yurtdışı programları hakkında bilgilendirmek için 61 kampüste seminerler düzenliyoruz.

        Etkinliklerin konusu hangi programlar?

        Bu seneki etkinliklerin ana konuları: Dil Okulları; Work&Travel; Career Training Abroad, Sertifika&Diploma programları....

        Seminerler kimler tarafından veriliyor?

        Seminerler; Advis Akademik Danışmanlık’ın, her biri kendi alanında uzman deneyimli Eğitim Danışmanları tarafından veriliyor.

        Bu seneki sponsorlarınız kimler?

        Kimler yok ki ? Seminerlerimizin diğer bir amacı da aslında, öğrencilerin her gün ziyaret ettikleri internet siteleriyle de buluşturmak. Çünkü interneti en çok kullanan yaş grubu üniversite kitlesi... Dolayısı ile seminerlerimizi aralarında Habertürk, Haber3 Yayın Grubu, Maksimum iletişim, Haber10.com, Memleket Haber.com, Medyafaresi.com gibi büyük haber sitelerinin yanı sıra; Yonja.com, Arkadaş, Grafi2000, Yorumcu.com, TR.Net gibi siteler var. Ayrıca Alem FM&Lig Radyo da bu seneki etkinliklerimizin iletişim sponsorları...

        Onlarla beraber, bütün Anadolu, Kıbrıs ve İstanbul’daki üniversiteleri dolaşacağız ve bu faydalı etkinlikleri birlikte üniversiteli gençlerimize ulaştıracağız.

        Üniversitelerin yaklaşımı nasıl?

        Önce tereddüt ediyorlar... Şirket tanıtımı yapmak istiyorsunuz ya da müşteri kazanmak için seminer organize ediyorsunuz diyen üniversiteler de var, buyrun gelin diyen üniversiteler de var. Bizim amacımız reklamdan ziyade öğrencileri “yurtdışı hedefleri konusunda” bilgilendirmek, güncel ve en doğru bilgilerden haberdar etmek....

        Tebeşir.com olarak en önemli misyonumuz internet üzerinden ücretsiz rehberlik hizmeti sunmak.... Yurtdışı eğitim ve özellikle work and travel programında pek çok öğrencinin mağdur edildiği haberlerini bizler de gazetelerden okuyoruz. Öğrencinin kardeş firmamız Advis ile gitmesinden ziyade sektördeki en doğru düzgün firmalarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü hayatınızda sadece bir kere üniversiteye, dil kursuna veya Work and Travel’a katılabilirsiniz; ve sonuçlarının öğrencilerinin faydasına olması için çabalıyoruz. Öğrencilerin ilgisi nasıl? Ne bekliyorlar Sizden? Geçen seneki seminerlerimize ortalama 10 bin üniversite öğrencisi katıldı. Ve internet üzerinden 30 bin üniversiteliye ulaşabildik. Binlerce e-mail geldi. Yurtdışı eğitim ve kariyer olgusu zorunlu bir ihtiyaç haline geldiğinden dolayı, öğrenciler en ekonomik, çok kolay ve amaçlarına uygun eğitim alabilecekleri veya deneyim yaşabilecekleri programlar arıyorlar. Biz de deneyimli danışmanlarımızla öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Bu seneki seminerlerimizle ilgili ne zaman düzenliyorsunuz?, etkinliklerde neler var gibi e-mailler alıyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Dolayısı ile bu seneki seminerlere katılımın 15 bin kişi ve internet üzerinden 50 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

        Tebeşir.com tarafından Advis Akademik Danışmanlık işbirliği ile 61 kampüste düzenlenen 6.Yurtdışında Kariyer ve İş İmkanları Konulu Üniversite Etkinlikleri Türkiye’nin birbirinden önemli internet sitelerini ağırlıyor....

        Tebeşir.com Proje Koordinatörü Remzi Kalafat’ın verdiği bilgiye göre, etkinlikler 16 Ekim – 28 Aralık tarihlerinde gerçekleşiyor. Etkinliklerin ana konusu ara sınıf üniversite öğrencilerinin katıldığı Work&Travel programı...

        Kimler yok ki üniversite etkinliklerinde: Showtvnet.com; Habertürk, Haber3 Yayın Grubu, Maksimum iletişim, Haber10.com, Memleket Haber.com, Medyafaresi.com gibi büyük haber sitelerinin yanı sıra; Yonja.com, Arkadaş, Grafi2000, Yorumcu.com, TR.Net, Secretcv.com, süperspor.com, Memurlar.net, e-store.com bu seneki etkinliklere katılıyor.

        Ayrıca Alem FM&Lig Radyo da bu seneki etkinliklerin iletişim sponsorları... Türkiye’nin lider bilişim şirketlerinden Ejder Bilişim de teknik destek veriyor...

        Remzi Kalafat; yaptığı basın açıklamasında internet sitelerinin sadece sanal alanda değil, offline projelerde de yer almasının önemine değindi.

        Remzi Kalafat; “Bilindiği internet sınırları ortadan kaldırmıştır. Yurtdışı eğitim ve kariyer ile ilgili projelere özellikle internet sitelerinin destek vermesi çok önemlidir. Çünkü artık özellikle 18-25 yaş grubu arası gençler eğitim ile ilgili bütün gelişmeleri internet üzerinden takip etmekte ve hatta internet üzerinden eğitim almaktadırlar. Her gün ziyaret ettikleri, saatlerce zaman geçirdikleri internet sitelerinin hangi konuda olursa olsun, “eğitim almalarını” tavsiye etmeleri, eğitimi desteklemeleri ve hatırlatmaları ülkemizin yarınları olan gençler için çok gereklidir.” dedi.

        Seminerlerin ana konusu Work&Travel ve dil okulları hakkında detaylı bilgi için; http://www.advis.com.tr/WorkAndTravel.aspx adresini ve www.tebesir.com/unisem sitesini ziyaret edebilir veya 0212 283 4124 numaralı telefonu arayabilirisin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ