Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyadan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne ilişkin kutlama mesajları

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutlayarak, "Geçtiğimiz yüzyılda ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldi ve ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda tanınan başarılara imza attı. Türkiye dünya sahnesinde haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir." ifadelerini kullandı.

         Cumhuriyete giden yol
        Cumhuriyete giden yol Haberi Görüntüle

        Putin, Kremlin Basın Servisi tarafından yayımlanan tebrik mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle tebrik etti.

        Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk ve iyi komşuluk çerçevesinde geliştiğini vurgulayan Putin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        REKLAM
         Devlet erkanı Anıtkabir'de
        Devlet erkanı Anıtkabir'de Haberi Görüntüle

        "Değerli dostum, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının yüzüncü yılı münasebetiyle en içten tebriklerimi kabul etmenizi rica ederim. Geçtiğimiz yüzyılda ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldi ve ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda tanınan başarılara imza attı. Türkiye dünya sahnesinde haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir. Çeşitli alanlardaki işbirliği iyi sonuçlar veriyor, büyük ortak projeler sistematik olarak hayata geçiriliyor. Moskova ve Ankara, bölgesel ve küresel gündemdeki önemli konuların ele alınmasına yönelik çabalarında başarıyla işbirliği yapıyor. Dost halklarımızın faydasına ve daha adil ve demokratik bir dünya düzeninin inşası adına ikili ilişkilerimizi tüm yönlerde sürekli geliştirmeye devam edeceğimizden eminim."

        Putin, Türk halkına mutluluk ve refah diledi.

        BLINKEN: TÜRKİYE'YE EN İÇTEN TEBRİKLERİMİ İLETİYORUM

        ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

        Blinken açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

        "Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutlarken, Amerikan halkı adına Türkiye'ye en içten tebriklerimi iletiyorum.

        Geçtiğimiz 100 yılda Türkiye’nin giderek daha da önemli bir küresel rol oynadığını gördük ve uluslarımızın halkları arasındaki dostluk giderek derinleşiyor.

        NATO ittifakımız, bölgesel barış ve güvenliğin temelidir ve Ukrayna'nın egemenliğini ve demokrasisini desteklemek için birlikte duruyoruz.

        Gelişen ticaret ve yatırım bağları her iki ülkede de istihdam ve ekonomik fırsatlar sağlıyor. Her iki ülkeye seyahat eden öğrenci, profesyonel, kültürel ve akademik değişim katılımcılarının ve turist ziyaretçilerin sayısı artmaya devam ederek insanlarımızı birbirine daha da yakınlaştırıyor.

        İklim krizine yönelik temiz enerji çözümlerinde ve bilim, uzay ve teknolojide işbirliği, ilerleme için umut verici yeni yollar üretiyor.

        Bu tarihi vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sizlerle birlikte kutluyor; halkımıza, bölgemize ve dünyaya fayda sağlayacak bir diğer yüzyıllık dostluk ve ittifakı daha sabırsızlıkla bekliyoruz."

        NATO'DAN MESAJ

        NATO, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını tebrik etti.

        NATO'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin bugün, kuruluşunun 100. yılını kutladığı hatırlatılarak, "Siz de müttefikimiz Türkiye'yi kutlarken bize katılın." ifadesi kullanıldı.

        Paylaşımda, Türk bayrağı açmış Mehmetçiklerin fotoğrafı da yer aldı.

        NATO'nun ana hesabının dışında komutanlıkların ve çeşitli NATO birimlerinin hesaplarından da kutlama mesajları yayınlandı.

        NATO Müşterek Harp Merkezi, NATO Savunma Koleji, NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı, karargahı İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı, NATO Müttefik Harekat Komutanlığı gibi birçok hesaptan Türkiye'nin 100. yılı kutlandı.

        KRAL CHARLES'TAN MESAJ

        İngiltere Kralı III. Charles, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kutlama mesajı gönderdi.

        Paylaşım İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından da paylaşıldı.

        Kral Charles'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

        Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenizin kuruluşunun 100. yılı olan bu özel günde, ekselanslarınıza ve Türkiye Cumhuriyeti halkına en içten tebriklerimi sunuyorum.

        REKLAM

        2015 yılındaki ziyaretimi ve Türk halkının gösterdiği misafirperverliği sevgiyle hatırlıyorum. Bu yıl Şubat ayında yaşanan ve büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Türk halkının, devam eden yeniden inşa çabalarında gösterdiği dirence derin hayranlık duyduğumu ifade etmek isterim.

        Ülkelerimiz arasındaki sıcak dostluğun ve giderek daha da yakınlaşan ortaklığın devamını içtenlikle diliyorum. Bu olumlu ilişkinin giderek daha da güçleneceği ve devam edeceğinden eminim.

        Siz ve dünyanın her yerinde yaşayan Türkler, Türkiye'nin 100. yılını kutlarken, ben ve eşim size en içten iyi dileklerimizi iletiyoruz.

        İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE'Yİ TEBRİK EDİYORUM

        İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'yi tebrik etti.

        Billström açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'yi tebrik ediyorum. İkili ilişkilerimiz daha da geliştirip güçlendirmeyi ve birlikte NATO müttefiki olmayı sabırsızlıkla bekliyorum"

        KATAR EMİRİ TEBRİK MESAJI GÖNDERDİ

        Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.

        Katar resmi ajansı QNA'da yer alan haberde, "Şeyh Temim, kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle tebrik mesajı gönderdi." ifadeleri kullanıldı.

        Katar Dışişleri Bakanlığı da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

        Öte yandan başkent Doha'daki sembol yapılara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Türk bayrağı yansıtıldı.

        Katar'ın sembol binalarından Al Jaber Kuleleri ve The View Hospital, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kırmızı beyaz renge büründü.

        Türk bayraklarının üzerinde ise "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı", "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutluyoruz" ifadeleri yer aldı.

        Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise "Cumhuriyetimizin 100. yılında, Doha'nın simge yapılarından 'The View Hospital' ve 'Al Jaber Twin Tower' binalarında şanlı bayrağımız dalgalandı. İşbirliği ve desteklerinden dolayı dost ve kardeş Katar’a teşekkürler." ifadeleri kullanıldı.

        LUKAŞENKO CUMHURİYETİN 100. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

        Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutlayarak, "Türkiye, 100 yıl önce olduğu gibi geleneklere ve korunan değerlere bağlılığını dünyaya gösteriyor, ulusal çıkarlarını kararlılıkla savunuyor." ifadesini kullandı.

        Lukaşenko, Belarus Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi tarafından yayımlanan mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle tebrik etti.

        Türk halkının gururla Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutladığını vurgulayan Lukaşenko, şunları kaydetti:

        "Türkiye, 100 yılda siyasi, sosyoekonomik, kültürel ve insani alanlarda büyük başarılara imza attı, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde etkin katılımcı olarak uluslararası alanda güçlü bir otorite edinmiştir. Türkiye, 100 yıl önce olduğu gibi geleneklere ve korunan değerlere bağlılığını dünyaya gösteriyor, ulusal çıkarlarını kararlılıkla savunuyor.

        Minsk, Ankara'yı güvenilir ve gelecek vadeden bir ortak olarak görüyor. İkili işbirliğinin her alanda daha dinamik ve verimli gelişmesi için çabalıyoruz."

        Lukaşenko, mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlık ve çalışmalarında başarılar, dost Türkiye halkına ise barış, birlik ve refah diledi.

        *Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ