Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bebeği bavulla kaçırıp koliyle teslim ettiler

        Bakırköy’de Murat ve Zeynep Özgönül çiftinin evine gelen saldırganlar, kurye olduklarını söyleyip kapıyı açtırdı.

        Anneyi silahla tehdit eden saldırganlar, 3 aylık Rüzgar Çınar’ı bavula koyup kaçırdılar ve babaya telefon edip 750 bin YTL fidye istediler. Saldırganlar, randevu yerinde para çantasını alırken bebeği de bir koli içinde kenara bıraktılar. Polis, operasyonla 3 saldırganı yakalandı.

        ALÜMİNYUM ve demir doğrama fabrikası sahibi Murat Özgönül ve eşi Zeynep, 3 aylık çocukları Rüzgar Çınar’ın önceki gün evlerine gelen iki kişi tarafından kaçırıldığını söyleyip şikayette bulundu. Zeynep Özgönül, o anı şöyle anlattı:

        Kapıyı çalan kişi, kurye olduğunu ve evrak getirdiğini söyledi. Kapıyı açtığımda silah tehdidiyle elimi ve ayağımı bağlayıp etkisiz hale getirdiler. Çocuğumu bavula koyduktan sonra ’Çocuğunu kaçırıyoruz. İstediğimiz parayı vereceksiniz. Polise haber vermeyin. Çocuğun ya dilenci olur ya da onu parçalarız’ deyip kaçtılar. Giderken cep telefonumu, kamera ve cüzdanımı da aldılar.

        FİDYECİYLE ANLAŞMA

        Aynı gün saat 13.00 sıralarında Murat Özgönül’ü arayan saldırganlar, Rüzgar Çınar’a karşılık 750 bin YTL istedi. Devreye giren polis, fidyecilerle 60 bin YTL’ye anlaşma sağladı. Fidyeciler, randevu yeri olarak Küçükçekmece’de O-1 Karayolu’nda üst geçidin altını verdiler. Buluşma yerine gelen iki zanlı, çocuğu koli içinde yol kenarındaki çöp konteynerinin yanına bırakıp Özgönül’ün getirdiği çantayı aldılar. Gasp Büro Amirliği ekipleri, çocuğun kurtarıldığı işaretini alır almaz operasyona başlayıp iki fidyeciyi kıskıvrak yakaladı. Bilal E. ve Burhan E.’nin sorgusu sonucu, olaya katılan 3’üncü zanlı Bülent E. de saklandığı eve yapılan baskınla ele geçirildi. Bülent E.’nin daha önce Murat Özgönül’ün yanında işçi olarak çalıştığı kaydedildi.

        TEŞHİS ETTİLER

        Murat Özgönül ve eşi dün poliste fidyecileri teşhis etti. Çıkışta açıklama yapan Murat Özgönül, Kızım sadece anne sütüyle beslenebildiği için tüm emniyet seferber oldu. Kızım 1-2 saat daha süt almasaydı belki ölecekti dedi. Özgönül, fidyecilerle ilgili soruyu Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Olay adliye aşamasına geldi diye yanıtladı. Zeynep Özgönül de Polislere çok teşekkür ederim dedi.

        Taner YENER Remzi BİLGE/ HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ