Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransız Tv'lerinin tartıştığı manşet

        Hürriyet’in fransızca “eşitlik, özgürlük, aptallık”başlıklı manşeti fransız televizyonlarında günün tartışma konusu oldu.

        Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni Soykırımı inkarını suç sayan yasanınçıkmasını ardından fransız televizyonları olayı stüdyo konukları ve telefon bağlantılarıyla tartışmaya açtılar.

        ERMENİ VE TÜRKLER KONUK

        Ermeni ve Türk kanaat önderlerinin konuk olduğu programlarda, Hürriyet gazetesinin fransızca çıktığı manşet tartışmalarda en sık gündeme gelen başlık oldu. Fransız LCI kanalındaki forumda, Hürriyet’in manşeti defalarca gösterildi ve üzerine uzun tartışmalar yapıldı. Belli ki, Hürriyet’in fransızca manşeti fransız kamuoyunun damarına dokunmuştu. Programda Ermeni Derneği kurucusu, sık sık bu manşete atıf yapıp, Türklerin Fransa'ya karşı, siyasi ve ticari şantaj yaptığını ileri sürdü. Işte Hürriyet’in fransız televizyonlarından ülkeye duyurulan Hürriyet’in manşeti

        Türkiye’den boykotla ilgili açıklamalar ve gösterilerin de verildiği haberlerde, nükleer santral ihalesinde Fransa'nın devre dışı bırakılacağı yönündeki bilgiler izleyicilere aktarıldı. Tüm bu tartışmalar ve haberler sürerken, Hürriyet’in fransızca manşeti de sık sık ekrana geldi.

        ÖNCE HÜZÜN SONRA SEVİNÇ

        Öte yandan, Ermeni yasası haberleri ile Orhan Pamuk’un Nobel'i alması haberleri artı arda duyuruldu. Türkiye’nin bu yasaya gösterdiği tepkilerle, Nobel ödülü için yaşadığı mutluluk bir arada duyuruldu.

        HABERTÜRK.COM / PARİS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ