Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bulgarlar şaşırdı: Türkiye bize borçlu!

        Bulgaristan'da yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adaylığını açıklayan ırkçı Ataka partisi lideri Volen Siderov, yine Türkleri hedef aldı. Siderov, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye'nin Bulgaristan'a borcu olduğunu iddia ettiği 10 milyar doları geri isteyeceğini ve ülkedeki Türk partisini kapatacağını açıkladı.

        Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı adayı Volen Siderov, seçilmesi halinde Türkiye'nin borcu olduğunu iddia ettiği 10 milyar doları ödemesini isteyeceğini ve ülkedeki Türklerin partisini kapatacağını söyledi.

        Irkçı çıkışları ile tanınan aşırı milliyetçi Ataka partisi lideri Volen Siderov, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladıktan sonra da Türkiye ve Türkler karşıtı açıklamalarını sürdürüyor. Siderov, seçim vaatlerinde de Türkiye karşıtı söylemler kullanarak oy toplamayı hedefliyor. Bulgar basınında çıkan haberlere göre Siderov son olarak seçilmesi halinde Türkiye'nin Bulgaristan'a olan borçlarını ödemesini isteyeceğini söyledi.

        TÜRKİYE'NİN BİZE 10 MİLYAR DOLAR BORCU VAR

        Türkiye'nin 1913 yılından bu yana Bulgaristan'a 10 milyar dolar borçlu olduğunu savunan Siderov, seçilmesi halinde Türkiye'den bu borcu ödemesini talep edeceğini duyurdu. Bulgaristan'da hükümet ortağı olan ve çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile mücadele etmeyi sürdüreceğini açıklayan Siderov, HÖH'nin Bulgar anayasasına aykırı olduğunu savundu ve cumhurbaşkanı olduğunda bu partiyi kapatacağını söyledi.

        SATILMIŞ HÜKÜMET DEĞİŞECEK

        Siderov, HÖH'nin kapatılmasının ardından mevcut durumdaki satılmış, Bulgar olmayan hükümeti Bulgar, milliyetçi ve sorumlu bir hükümet ile değiştireceğini de sözlerine ekledi. Bulgar basınında da yaklaşık bir buçuk ay sonra yapılacak seçimlerde Siderov'un galip gelmesi halinde ülkedeki Türkleri zor günlerin bekleyeceği yorumları yapılıyor. Çıkan haberlerde Siderov'un daha önce de ulusal kanaldaki Türkçe bültenleri kaldırmayı hedeflediği hatırlatıldı.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ