Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tecavüzcüye linç girişimi

        TUNCELİ'nin Pertek İlçesi'nde bir camii imamının oğlu 18 yaşındaki Ö.A., akli dengesi olmayan 25 yaşındaki D.D. adlı kıza tecavüz etmek isterken yakalandı. Bunun üzerine toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Ö.A.'yı linç etmek isterken, polis, öfkeli grubu biber gazı kullanıp, havaya ateş ederek dağıttı.

        Pertek İlçesi Derebaşı Mahallesi'nde oturan akli dengesi yerinde olmayan D.D., dün saat 17.00 sıralarında Derebaşı Mahallesi'ndeki evine gitmek isterken aynı mahalledeki Camii Kebir Camii yakınlarında geçtiği sırada aynı cami imamlığını yapan H.A.'nın oğlu Ö.A. tarafından kandırılarak, caminin ağaçlık olan bahçesine götürüldü. Bahçede ağaçların arasında kızı soyarak tecavüz etmek isteyen Ö.A., camii yakınında evi bulunan bir kişi tarafından fark edildi.

        Bu kişi evinden getirdiği av tüfeğini doğrultarak, “Bırak kızı seni öldürürüm” diye tehdit edince Ö.A., genç kıza tecavüz edemeden kaçtı. Polis kaçan A.'yı yakaladı. Kısa sürede duyulan olay üzerine gerginlik yaşandı.

        Bu sabah saatlerinde Ö.A.'nın Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılacağını öğrenen yaklaşık 500 kişi toplanarak, zanlıyı polislerin elinden alıp linç etmek istedi. Polis kalabalığı ikna edemeyince güç kullanarak dağıtmak zorunda kaldı. Polisin biber gazı kullanarak dağıtmak istediği grup dağılmayınca polis bu kez havaya ateş açmak zorunda kaldı.

        Ö.A., savcılık sorgusundan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken sıkı güvenlik önlemleri arasında zırhlı araçla Pertek Emniyet Amirliği'ne götürüldü. Daha sonra da Emniyet Müdürlüğü'nde bir zırhlı araca bindirilerek Elazığ Cezaevi'ne gönderildi. Bu arada akli dengesi yerinde olmayan D.D., ayrıntılı rapor için Elazığ Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        Ferit DEMİR/ TUNCELİ, (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ