Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sevgilisini neden testereyle kesti?

        İZMİR'in Urla İlçesi'nde cep telefonunda, başka bir erkeğe gönderilmiş mesaj bulduğu liseli kız arkadaşı 16 yaşındaki Funda İşsiz'i 37 yerinden bıçaklayıp, boğazını testereyle keserek öldürmekten tutuklu yargılanan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki C.E., "Öldürmemem için yalvardı. Ama artık çok geçti. Böyle olmasını istemezdim. O mesaj her şeyi bitirdi" dedi. Duruşma ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılanan sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığı yolundaki raporun gelmesının ardından karar verilmek üzere ertelendi.

        Olay bir yıl önce Urla İskele Mahallesi'nde meydana gelmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektronik bölümünü kazanan 20 yaşındaki C.E., Urla Lisesi 10 Spor sınıfı öğrecisi olan kız arkadaşı 16 yaşındaki Funda İşsiz'le okul çıkışı buluştuktan sonra, bir süredir kullanılmayan Siba Otel'in bahçesine gitmişti. C.E., kız arkadaşı Funda İşsiz'in cep telefonuyla oynadığı sırada başka bir erkeğe yazılmış mesaj bulunca, kendisini aldatmakla suçlağı geç kızı otelin boş olan kafeteryasına sürükleyip, 37 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını da keserek öldürmüştü.

        SEVGİLİSİNİ DERİN DONDURUCUYA KOYDU

        Genç kızın cansız bedeni üzerine kapanarak bir süre baygınlık geçirdiği belirtilen öfkeli aşık, sevgilisini derin dondurucuya sakladıktan sonra eve gidip yaşananları ailesine anlatınca korkunç olay ortaya çıkmıştı. Polis tarafından yakalanıp tutuklanan C.E. hakkında `Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan ömürboyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan üçüncü duruşmasına tutuklu sanık C.E., ölen Funda İşsizin babası Naim İşsiz, annesi Huriye İşsiz ile tarafların avukatları katıldı. Sanık C.E. ifadesinde, "Kendisiyle evlilik hayalleri kuruyordum. Okul çıkışı buluştuktan sonra birlikte dolaşmaya başladık. İki yılı aşkın bir süredir sevgiliydik. Evlenmemizle ilgili konuları konuşmak için kullanılmayan otele gittik. Burada alkol almaya başladık. Funda'nın cep telefonuyla oynarken başka bir erkeğe yazılmış aşk mesajı buldum. Bu beni çıldırttı. Kendimden geçtim. Bıçağı çıkartıp rastgele sapladım. Öldürmemem için yalvardı. Ama artık çok geçti. Böyle olmasını istemezdim. O mesaj her şeyi bitirdi" dedi.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın kardeşi C.E., ise "Olay günü okuldaydım. Sınıf arkadaşım ağbeyimin beni aradığını söyledi. Telefonla arayıp yerini öğrendim. Olay yerine gittiğimde beni kapıda karşıladı. Funda'yı öldürdüğünü söyledi. Birbirimize sarılıp ağladık. İkisi de birbirini çok seviyordu. Cinayeti gelen mesaj yüzünden işlediğini söyledi. Gece yarısına kadar yanında kaldım. Daha sonra ben eve gittim" dedi.

        Duruşma, C.E.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelecek raporun ardından karar verilmek üzere ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ