Piyasalarda pozitif seyir
Küresel piyasalarda ABD-Çin gerilimi iyimser havayı gölgelese de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisine ilişkin olumlu haber akışı pozitif görünümün devamını sağlıyor.
ABONE OLDünya genelinde Kovid-19 salgınına yakalanan kişi sayısı 14 milyon 760 bine ulaşırken, can kaybı 611 bini aştı. Salgından en fazla etkilenen ABD'de vaka sayısı 4 milyona yaklaşırken, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 143 bin 311'e çıktı.
ABD'de vaka sayılarındaki artışlar nedeniyle normalleşme adımları sekteye uğrarken, ABD yönetimi de Kovid-19'a karşı hayata geçirilmesi planlanan yeni teşvik paketinin görüşmelerine başladı. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni teşvik paketinin tutarının 1 trilyon dolardan başlayacağını ve söz konusu teşvik paketinin odağında çocuklar, istihdam ve Kovid-19 aşısının olacağını belirtti.