Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Londra'da olaylı Filistin yürüyüşü: 7 kişi gözaltına alındı
        1

        Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Londra’daki BBC binası önü ile Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı arasında gerçekleşen yürüyüş, polisin geniş kapsamlı güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

        2

        Londra Metropolitan Polisi, yürüyüş güzergahı dışındaki alanlar ile İsrail’in Londra Büyükelçiliği çevresinde eylem yapma yasağı ve gözaltı uyarısı yapıldı.

        3

        İsrail Büyükelçiliği önünde sabah saatlerinden itibaren önlemler alan polis, Downing Sokağı'ndaki eylemin sona ermesiyle elçilik çevresindeki önlemleri artırdı.

        4

        Elçiliğin önündeki Palace Green Caddesi'ni trafiğe kapatan polis, yürüyüş sonrası eyleme katılanların elçilik çevresine hareket etmesiyle caddenin bağlandığı Kensington High Street’te de önlemler aldı.

        5

        Burada hiçbir eyleme müsaade edilmeyeceği açıklanırken Downing Sokağı'ndaki yürüyüşün sona ermesiyle eyleme katılanların bir kısmı da yakınlardaki Trafalgar Meydanı’na yürüdü.

        6

        Burada güvenliği sağlayan polisin iki kişiyi gözaltına alması üzerine grupla polis arasında gerginlik yaşandı.

        7

        Gözaltına alınan biri kadın iki kişinin serbest bırakılmasını isteyenlerle polis arasındaki gerginlik, gözaltına alınanların polis minibüsüne bindirilmesine kadar sürdü.

        8

        Gözaltına alınan iki kişi, polis minibüsüyle meydandan çıkarıldı.

        9

        Londra Metropolitan Polisi, yaptığı açıklamada gün boyu 7 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Polis, küçük grupların farklı noktalarda eylemi sürdürdüğünü ve buralarda faaliyetlerin devam ettiğini de duyurdu.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

         Gazze'ye yoğun bombardıman!
        Gazze'ye yoğun bombardıman! Haberi Görüntüle
         Gazze dünyaya acil çağrı!
        Gazze dünyaya acil çağrı! Haberi Görüntüle

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ