Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Kayahan şarkılarıyla şifa bulacaklar

        Merkezi İstanbul’da bulunan Pembe İzler Derneği Bursa Şubesi’nin ’kanserli kadınlar’ için düzenlediği konser Jolly Joker’de gerçekleşti. Yardım amaçlı gecede buluşan Bursalı yardımseverler, konsere yoğun katılım gösterdi. Kayahan’ın eşi İpek Açar ve Suat Suna, kanser sebebiyle kaybettiğimiz ünlü sanatçı Kayahan’ın şarkılarını ’kanser hastası’ kadınların tedavileri için seslendirdi.

        Geliri kanser hastalarının tedavisinde kullanılacak konserin startını veren Suat Suna, programına Kayahan’ın ölümsüz eserleri arasında yer alan ’Aramızda Uçurumlar’ şarkısı ile başladı. Suna ilerleyen dakikalarda programına İskender Paydaş ve Kayahan’ın eşi İpek Açar’la birlikte, ’Yine Bana Hasret Var’ şarkısı ile davem etti. Görkemli konser, İpek Açar ve Sunat Suna’nın birlikte seslendirdiği ’Gönül Sayfam’ şarkısı ile son buldu. Konser öncesi basın toplantısı düzenleyen İpek Açar, Suat Suna, İskender Paydaş, Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş ve Bursa Şubesi Başkanı Ayşe Müge Öztürk davetle ilgili duygularını dile getirdi.

        ARZU KARATAŞ: "Benim kemoterapi dönemimdeki en önemli pembe izimi anlatmak isterim. Neden bugün buradayız? Ondan bahsetmek isterim. Çünkü Kayahan’ın ve İpek’in benim hayatımda şöyle bir önemi var. Bir gün üçüncü kemoterapide o ağlama senaryosunu takiben kapım çalındı. ’Müsait misiniz?’ diye soruldu ve karşımda Kayahan ile İpek’i gördüğümde o an gözlerime inanamadım. Yani orada kemoterapi mi oluyorum, her türlü acıyı çekebilirim, Her şeyi yaşayabilirim. Allah’ım bu gerçek mi diye düşündüğüm anda sevgili Kayahan ve İpek benimle sohbet ettiler ve bana bir pembe iz bıraktılar"

        İPEK AÇAR: "Çok karışık duygular içindeyim. Böyle bir sebepten dolayı ilk konserimizi veriyor olmak çok müthiş bir heyecan. Bir yanımda tabi ki buruk ve eksik. Çünkü senelerce hep el ele birlikte beraber sahneye çıkmaya alışkın olduğum Kayahan yanımda olmadığı için. Ama benim ne kadar kalbime yakınsa şarkılarıyla ve bıraktığı izlerle dinleyicilerin ve sizlerinde kalbine o kadar yakın olduğuna inanıyorum. İnşallah çok güzel bir gece olur ve biz de Arzu’nun bahsettiği gibi hep birlikte pembe bir iz bırakırız"

        SUAT SUNA: "Bence işin manevi tarafına çok yüklenmek lazım. Morali yukarıda tutmak bu hastalıkta çok önemli. Her ne kadar bazı türlerinin tedavisi olmasa da maalesef. Biz çok sevdiğimiz bir insanı bu hastalıktan dolayı kaybettik. İpek’in değerli eşi, bizlerin hakikaten manevi babasıydı. Hayatımızda büyük eksiklik olduğunu söyleyebilirim ama bugünkü konserin de bence çok başka bir tarafı olacak. Çünkü bir müzisyenin, bir bestecinin aslında ne kadar ölümsüz olduğunu da bir kere daha göstereceğiz. Çünkü ölümsüz şarkılar bıraktı"

        İSKENDER PAYDAŞ: "İpek’in arkasında önemli bir destek olmadan kendi solistiyle sahne alacağı ilk konser. Kayahan olmadan ve Kayahan repertuvarıyla Kayahan’sız bir şekilde tekrar bir arada çalacağımız bir konser. O yüzden heyecanlıyız"

        AYŞE MÜGE ÖZTÜRK: Arzu’yu bu dernek sayesinde tanıdım. Hikayesini duyduktan sonra böyle bir şeye ’Kesinlikle biz varız’ diye girdik. Ondan sonra da Bursa şubesinin içerisinde bulduk kendimizi. Gerçekten çok çok güzel bir ekip olduk. Çok güzel şeyler yapacağız ve bir takım şeyler yapmaya başladık bile. O da sağolsun bize gösterdiği değerini bu büyük projeleri Bursa’da yapmakla bize değerini gösterdi. çok teşekkür ediyoruz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ