Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Muhteşem Yüzyıl Kösem oyuncuları | Berk Cankat kimdir?

        Dün yayın hayatına başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Alex rolünü canlandıran Berk Cankat kimdir? İşte Berk Cankat'ın hayat hikayesi.

        BERK CANKAT KİMDİR?

        Muhteşem yüzyıl Kösem dizisinde "Alex" karakterine hayat veren Berk Cankat, 9 Mayıs 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. İlkokulu Hatay’da, Orta ve lise eğitimi ise Ankara’da tamamladı. Bilkent Üniversitesi grafik tasarımı bölümünden mezun olan Cankat, Üniversiteden sonra arkadaşı ile beraber İstanbul’a yerleşti ve grafik işinde çalışmaya başladı. Daha sonra oyunculuğa merak sardı ve Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk dersi aldı.

        Oyunculuk alanında ilk tecrübesini Sana Bir Sır Vereceğim dizisi ile kazandı. Bu dizide fantastik güçlere sahip olan ve bakışlarıyla zihinleri kontrol eden Savaş karakterini canlandırdı. Daha sonra Medcezir dizisinde konuk oyuncu oldu ve 24. bölümde Selim Serez’in teyze oğlu "Cem" rolünü oynadı.

        2014 yaz sezonunda yayın hayatına başlayan Güzel Köylü dizisinde “Cemal” karakterini canlandırdı ve şimdilerde Muhteşem Yüzyıl-Kösem dizisin kadrosunda yer alıp "Alex" karakterini canlandırmaktadır.

        BERK CANKAT'IN OYNADIĞI DİZİLER

        Sana Bir Sır Vereceğim - (Savaş) - 2013-2014

        Medcezir - (Cem) - 2014

        Güzel Köylü - (Cemal) - 2014-2015

        Muhteşem Yüzyıl-Kösem - (Alex) - 2015-

        MUHTEŞEM YÜZYIL-KÖSEM OYUNCU KADROSU

        Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Nadir Sarıbacak ve Esra Dermancıoğlu’ndan oluşan kadro izleyicisiyle buluşuyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ