Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Best Model'de birinci olmanın yolu Dudu'dan geçiyor

        Oyuncular Sitesi ünlülerin berberi sevgili Şükrü Dudu ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o samimi sohbet ve çok özel fotoğraflar...

        "Çok samimi bir ortamda geçen sohbetimiz sırasında, hem kendisini tanıdık hemde sanat dünyasından pek çok isimle ilgili konuştuk.. Şükrü Dudu küçük yaşlardan itibaren baba mesleği olan berberliği iş edinmiş. Karşımızda sanat ve estetik ruhu olan,halkla ilişkilerde çok başarılı bir usta vardı.Anladık ki berberlik sadece berberlik değilmiş. Kendisini her zaman yenilemeyi başarmış ve yeniliklere de açık olmuş. Bir yönüylede mesleğin duayenlerinden olan Şükrü Dudu, sosyal medyayı da etkili kullanıyor. Öyleki attığı twitler gazetelere ya da Tv kanallarına haber olabiliyor. Haber olabilecek bilgilerden biride Çağatay Ulusoy ile ilgili kısmıydı.

        Şimdi sizleri bu çok keyifli röportajımızla baş başa bırakıyoruz.

        Oyuncular Sitesi: Şükrü Bey önce berberlik serüveninizden başlayalım.Baba mesleği olduğunu biliyoruz. Kısaca bir özetleyelim.

        Şükrü Dudu: Sivas'ta başladım.15 yaşına kadar orada babamla çalıştım.15 yaşında İstanbul'a geldim.Yani mesleği esas Sivas'ta öğrendim.Ondan sonra İstanbul serüveni 15 yaşından sonra başladı.Sivas'ta da bizim kendi dükkanımızda hala devam ediyor.Ama yazın babam gittiği zaman açıyor.Orada yine iki koltuklu bir dükkanımız var.

        Oyuncular Sitesi: Yani sanatını yine devam ettiriyor.

        Şükrü Dudu: Tabi tabi.Yazın açıyor,kışın kapatıyor.Ama artık İstanbul'da olduğum için burdayız.

        Oyuncular Sitesi:Ara bir soru olarak soralım o zaman.Babanız neticede bu işin duayeni artık,sizin çalışmalarınızı da mutlaka gözlemliyordur.

        Şükrü Dudu: Yani çok gurur duyuyor tabi.Üç kardeşiz ,üçümüz de ayrı ayrı berberlerde çalışıyoruz.Babam için gurur verici bir şey yani köyde bizi eğitip buralara gelip bu seviyede olmamız.

        Oyuncular Sitesi: Sizin babanıza tıraş olduğnuz oldu mu ?

        Şükrü Dudu: Ne ben babama ne babam bana tıraş oldu.Tarzlar farklı olduğu için.Örneğin şimdi benim oğlum da bana tıraş olmuyor.

        Oyucular Sitesi: Şükrü Dudu kimlere hizmet veriyor?

        Şükrü Dudu: Bizim müşterilerimizin yüzde doksanı iş adamı.Sabancı ailesi,büyük şirket sahipleri,sanatçılar,banka genel müdürleri...Yani Allah'a şükür İstanbulda çok kişiye hizmet ediyoruz.

        Oyuncular Sitesi: Berberlik insan estetiği açısından çok önemli bir meslek.Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

        Şükrü Dudu: Erkekte çok yapılacak bir şey yok.Kadın olsa makyajı falan var,erkekte öyle makyaj da yok.Yani komple yüzündeki bir değişikliği saçıyla farkettirebilirsiniz.Sanatçı için mesela saç çok önemli yeni bir tarz oluyor.Berberlik sadece saç kesmek değildir.

        Oyuncular Sitesi: Bu işin mutlu ve sıkıntılı tarafları neler?

        Şükrü Dudu: Ben bir defa işimi çok seviyorum,çok mutluyum .Saygın insanlarla beraber olmak benim için çok gurur verici çünkü onlarla buralara geldim.Ben bir hafta izin zor yaparım,işimi de özlüyorum,müşterilerimi de.

        Oyuncular Sitesi: Berberliğin bir halkla ilişkiler boyutu da var mı?

        Şükrü Dudu: Tabi canım.Bu işin halkla ilişkiler yönü de var.İnsanlarla çok güzel bir diyaloğumuz var. Üzüldüğünde gelir,sıkıldığında gelir kahve içer gider.Müşteriyle aramızdaki ilişki çok farklı bizim.

        Oyuncular Sitesi: Berberlerle ilgili şöyle bir anlayış var, berberler müşterileriyle ilgili önemli sırlara vakıf olabiliyorlar. Doğru mu?

        Şükrü Dudu: tabi,çok doğru.Onların her şeyini biliyorsun .İşini gücünü ,eşini ,çocuğunu ,kimsenin bilmediği şeyleri...

        Oyuncular Sitesi: Müşterilerinizin önemli bir kısmını yapımcılar,oyuncular oluşturuyor.Kimler var ,kimlerle çalışıyorsunuz?

        Şükrü Dudu:Mesela Fatih Aksoy'un şirketi MEDYAPIM.İlk çalışmaya başladığımızda popstarları falan hepsini biz yaptık.

        Oyuncular Sitesi: Pekala böyle bir trend var mı yoksa ilk siz mi oldunuz? yani bir yapımcı çalışmalarını size açabiliyor mu ?

        Şükrü Dudu: İlk biz olduk,yani kimse yoktu öyle.Örneğin şu an Habertürk'teki spikerlerin saçlarını yapıyoruz.ordaki erkek spikerlerin hepsi burdan geçiyor.Çünkü ekran çok önemli.Adamın tipine bakıyorsun,neresine bakacaksın?Konuşmasına bakıyorsun ama tipine de bakıyorsun.Saçı,başı,makyajı,kaşı...Güzel olması lazım.Bir kere ekrana çıkan bir adamın karşısındakine saygı göstermesi lazım.Bana yani,ben seyirciyim.Ondan sonra bu imaj işleri başladı.Dediğim gibi biz Fatih Aksoy'la ilk popstarlar,ses yarışmaları bir sürü yarışmalar vardı işte onları yaptık.Sonra diziler başladı.Örneğin en son Ataberk Oral var bestmodele çıkan onunla çalıştık.Bestmodele çıkmadan önce uğruyorlar saçını yapıyoruz.İşte başka Çağatay ULUSOY var,Berk ATAN var en son onun imajını yaptık.Geçen sene de o birinci oldu.Şimdi onlarda şu düşünce yerleşti,Şükrü DUDU'ya gitmeden birinci olamayız.

        Ayrıca Gold filmin yapımcısı Faruk Turgut bey'de bize dizi öncesinde gönderir oyuncuları.

        Oyuncular Sitesi: Mesela Cansel Elçin en son kötü yol'da oynuyordu o dizi de Gold Film'in o geldi mi?

        Şükrü DuDu:O gelmedi,ama diğerleri geldi.Dila Hanım'da oynayan bıyıklı bir oyuncu var örneğin o geldiğinde upuzun saçlıydı,hiç bu güne kadar saçını kestirmemişti.Faruk abi bana dedi ki:'Şükrü ağabey ne yapalım?' Dedim ki:'Ağabey kısacık yapalım' 'Yap' dedi.İşte bir yaptık dizi çok tuttu hala gidiyor.Bir de bize de bırakabiliyorlar.Çünkü adam katili oynayacak,katil karakterine göre saç kesmen gerekiyor.

        Çağatayın Saçı Gibi Olsun

        Oyuncular Sitesi: Bir yönüyle 'İmagemaker'lık da yapmış oluyorsunuz.

        Şükrü Dudu: Evet,çünkü dizideki ne olacaksa ona göre bana bildiriyorlar.Bu adam şunu oynayacak diye.Mesela Çağatay Ulusoy'la çok çalışma yaptık biz.O kısa saçını makineyle ben kestim.Sonra uzattık,moda oldu.Sonraları Çağatay modeli diye bir sürü müşteriler geldi,özellikle genç çocuklar geldi,hala da geliyorlar.

        Çağatay Ulusoy'un Sürpriz İmajı

        Oyuncular Sitesi: Pekala Çağatay Ulusoy ile ne zaman tanıştınız,Bestmodel'dan önce miydi?

        Şükrü DUDU: Bestmodel günü tanıştık biz Çağatayla,o gün ben yaptım saçını.Sonradan seçildiği gün sabahı Fatih Aksoy beni aradı. Dedi ki;'Çağatay Ulusoy'la anlaşma yaptık 'Adını Feriha Koydum' dizisi için.İşte o gün geldi:'Şükrü böyle böyle,dizide şu rolde,zengin çocuğu oynayacak ona göre saçını yap'dedi.

        Oyuncular Sitesi: Pekala o zaman saçı nasıldı?

        Şükrü DUDU: saçı uzundu,öyle aşağılara gelmiyordu ama uzundu.Sonra dizi için zengin çocuğu imajı verdik,saçlar jöleli falan.Öyle başladı sonra dizideki rolü devam ettikçe ilerledi.İşte en son 'Emir'in Yolu'nda bunalıma falan girdiği sahneler vardı,saçını makineyle kısacık kestik.O saçı bile çok isteyen oldu.

        Oyuncular Sitesi: Yurtiçini zaten konuşacağız ama yurtdışı olarak sizin futbolcu,oyuncu,tarz olarak beğendiğiniz kimler var?

        Şükrü DUDU:Brad Pitt var abi ya.O ne yapsa oluyor.Saçı da çok güzel.Sonra alacakaranlıkta oynayan esmer bir çocuk var onu da beğeniyorum,onun saçından da isteyenler var.

        Oyuncular Sitesi: Şimdilerde de Justin,One Direction var ona çok düşkün gençler.

        Şükrü DUDU:Evet onların saç şekillerinden istiyorlar,örneğin bu haftasonu iki,üç çocuk öyle istedi.

        Oyuncular Sitesi: Peki istedikleri şekle uyuyor mu?

        Şükrü DUDU: yok,saç yapısına göre.Bir de saçında kullandığın malzeme çok önemli.Şu an herkes ekranda görüyor sonra da 'Ben bundan istiyorum.' Ya öyle istiyorsun da bunun için bir şeyler sarf etmen lazım.Neler yapman lazım?İşte saçına jöle sürmen,uzman bir kuaföre gidip danışman lazım.Ben saçı kesmekle o şekli elde edemem.Şuan bizim ekranda gördüğümüz herkes saçını tarıyor,onun bakımı var spreyi var

        Oyuncular Sitesi: Oyuncular arasında yol gösterici olan kimler var?

        Şükrü DUDU: Çağatay var,Kıvanç var şimdi peşinde çok hayranları olan.

        Oyuncular Sitesi. Kıvanç'ın hiç saçını kestiniz mi?

        Şükrü DUDU: Yok hayır.Birkaç çekim vardı ,ortağım var Ayhan,o gidip saçını yaptı.Bu sıralar Kenan İmirzalıoğlu çok iyi gidiyor, herkes onu çok beğeniyor.

        Oyuncular Sitesi: Şu an trend olan bir saç şekli var mı?

        Şükrü DUDU: Trend diye bir şey yok,her trend değişiyor.Bir de yakışmayacak adam var.Yakışan da moda herkese,böyle bir durum da var.Şimdi çok özentiler var Türkiyede.Justin Bieber'a özenen var,Brad Pitt'e özenen var.Saç ektirme de çok yaygın mesela.Kesin sonuç alıyorsun,çok da güzel oluyor.Halit Ergenç'e söyledim birkaç defa ama ektirmedi.Bence ektirse güzel olur.

        Oyuncular Sitesi.Pekala unutamadağınız bir anınız oldu mu hiç?

        Şükrü DUDU: Kevin Costner'la çalışmak çok zevkliydi.Türk Hava Yolları reklamı için gelmişti.Burdayken iki gün boyunca her saniye yanındaydım ben.Adam o kadar mütevazi,saygılı,süper bir adam anlatamam.Sonradan da görüştük.Çünkü Ahmet San uzun zamandır benim müşterim.Ahmet San'ın Türkiye'ye getirdiği müşterileri biz tıraş ediyoruz.Mesela Ricky Martin'e gazetecilik de yapmıştım aynı zamanda.

        Oyuncular Sitesi: Pekala son gelenlerden var mı,Justin falan?

        Şükrü DUDU: Yok,çünkü onlar berberleriyle geliyor.

        Oyuncular Sitesi: Çağatay Ulusoy'la ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?

        Şükrü DUDU: Çağatay çok iyi biri,çok seviyorum onu.Yani müşteri haricinde insanlığını çok seviyorum.Yani ne diyeyim şimdi her hafta görüşünce çok olay yaşıyorsun,her hafta başka bir şey.İlk zamanlar bilmediği için o da çok heyecanlıydı tabi.Bu işi bilmesi,sıfırdan başlayıp orda olması...Ama o günden bu güne adam hiç bozulmadı.Çağatay gerçekten adam gibi adam.

        Oyuncular Sitesi: Çağatay Ulusoy hangi aralıklarla size geliyor ?

        Şükrü DUDU: Her hafta gelir.

        Oyuncular Sitesi: Belli bir imaj aşamasından geçiriyormusunuz?

        Şükrü DUDU: Uzatıyor şimdi saçını.Uzun saçı.Dizi başlayana kadar da uzayacak.

        Oyuncular Sitesi: Başlayana kadar uzunlukta kesim yok mu?

        Şükrü DUDU: yok,sadece kırık alınıyor,düzeltiliyor falan o kadar.

        Oyuncular Sitesi: Biraz da kilo da vermiş sanırım?

        Şükrü DUDU: Çok,her gün spor yapıyor.Keyfi de yerinde.Süper yani.

        Oyuncular Sitesi: Şükrü bey sektörde imaj doktorluğu gibi bir kavram yok ancak sizin yaptığınız biraz böyle bir şey.

        Şükrü DUDU: Tabi ki.Doktorlar dizisi oyuncularından bazılarını biz seçtik mesela.Yönetmen geldi kimi seçelim dedi.Mesela Kutsi'yi biz tavsiye ettik.Dedik ki :'Ya Fatih abi Kutsi'yi niye oynatmıyorsun'.Telefon etti,Kutsi'yi çağırdı,Öteki gün başladı.Şarkıcı olarak da var müşterimiz.Mustafa Sandal siz gelmeden çıktı mesela.Bu dükkan açıldığından beri sakal tıraşını bile bize olur.On beş yıldır var burası.

        Oyuncular Sitesi: On beş yıldır aksatmadan müşteriniz olan kimler var sanat camiasında?

        Şükrü DUDU: Kenan Işık mesela yine Fatih Aksoy,Yani Fatih Aksoyla yirmi yıldır beraberiz.Mesela Haluk Bilginer.Bir sitcomda oynamıştı.Fatih abi beni aradı dedi ki:'Şükrü Haluk Bilginerle diziye başlayacağım ama bir on,on beş yaş gençleştirmemiz lazım'.Ve geldi saçını kısacık kestim,boyadım,öne doğru taradım.Sonra beni aradı dedi ki'Şükrü'cüm naptın? on beş dedik yirmi olmuş."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ