Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Ajda'dan şapka çıkarılacak bir klip

        HT MAGAZİN / İZZET ÇAPA

        TAMAMEN cahil değilim elbet. Daha önceden de birkaç klip çekimi izlemiştim. Ancak hiçbiri Ajda Pekkan ve Nihat Odabaşı’nın setinde gördüklerim kadar etkilememişti beni. Ee, biri müzik dünyasının Süperstar’ı, diğeri klip yönetmenliğinin ‘Süpervizör’ü; artık olsun o kadar! Hal böyle olunca, çekimlerde klip değil, adeta bir sanat harikası izliyorsunuz. Şimdi baştan belirteyimde sonradan demedi demeyin. Ajda’nın ‘Arada Sırada’ şarkısının klibi için, sıradan bir set değil, koskoca Edition Otel, tümolanaklarıyla seferber edilmişti. Öğleden sonra başlayan çekimler Nihat’ın titizliği, Ajda’nın mükemmeliyetçiliğiyle birleşince sabaha karşı saat üçte ancak bitebildi. Amamüthiş bir iş çıktı ortaya. Görenler bana hak verecek.

        BİR MİNİBÜS KIYAFET DENEDİ

        Önce kostümlerden başlayalım... Ajda’nın menajeri Ethel’in kızları Vanessa ve Raissa, klibin bütün styling’ini yapmışlar. Ajda onları “Şans meleklerim” diye çağırıyor. O gün Ajda Private Collection’dan bir minibüs dolusu kostüm geldi sete. Hepsini tek tek denedi ve içlerinden giyeceklerini seçti. Klibin büyük bölümünü gece sahneleri oluşturuyordu. Edition Otel’in terası sanki mesir macunu dağıtılıyormuşçasına ana baba günüydü. Hava giderek soğudu, Ajda’nın karnı acıkınca yemeği Cipriani’den getirildi. Ama ben o kadar şanslı değildim. Nihat diyetteymiş, köfteden başka bir şey yiyemiyor. Bu nasıl diyetse! İkimize sokak köftecisinden köfte ekmek getirtti. O da pek lezzetliydi doğrusu. Gecenin ayazında, terasta o kadar üşümüşüz ki, bir ara çekimlerin hamamda devam edeceğini duyunca inanılmaz sevindim. Kemiklerimizi biraz ısıtabilecektik. Ama hüsrana uğradım. Hamam yerine otelin SPA’sıydı gittiğimiz. Neyse ki orası da sıcacıktı. Birkaç saniye sürecek duş sahnesi için Nihat, otelin SPA’sını bir gün önceden kapatmış. Merakıma mucip oldu, sordum. Meğer içeride hiç buhar kalmaması gerekiyormuş objektifler için. Nihat bu detayları düşünürken, benim ekibin fotoğrafçılığa merak sarmış iki üyesi ellerinde makine, utanmadan Nihat’ın yanında klipten kareleri ölümsüzleştirmeye çalışıyordu.

        KLİP MTV’DE BİLE YAYINLANABİLİR

        Bana sorarsanız klipteki en büyük sürpriz, Ajda’nın giydiği ‘iskelet’ kostümü oldu. Onu, o giysiler içinde görünce, birden aklıma çocukluğumdan hatırladığım ‘Killing’ fotoromanları geldi. Hani o İtalyanların yarattığı hain karakter. Seks ve vahşeti temsil eden, önüne çıkanı acımasızca öldüren bir anti kahraman. Ama Ajda, bu katı imajı bile birmeleğe dönüştürmeyi başardı. Haa, bir de Kıvanç’ın baklavalarına beş çeken bir vücuda sahip bir erkekmanken kullanmıştı klibinde. Onun da bir nedeni vardır elbet. Bütün bu aktardıklarım çekimlerin perde arkası notları. Klibe gelince, herkes istediği yorumu yapabilir. Ama bana sorarsanız MTV’de bile yayınlansa herkesin şapka çıkaracağı bir iş çıkmış ortaya.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ