Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Aras Aydın: "Çirkin olmaktan korkmuyorum"

        HT MAGAZİN

        Kiraz Mevsimi dizisine son anda dahil olduğunu belirten Aras Aydın bu projenin hayatının dönüm noktası olduğunu söyledi. “Er ya da geç insanlara kendimi duyuracağımı biliyordum. Ancak insanlar bugün şarkılarımı dinleyip beni sevip tanıyorlarsa bu Kiraz Mevsimi sayesindedir” diyerek dizinin hayatındaki etkisini anlatan Aydın, sevenlerine yakın zamanda bir single müjdesi verdi.

        Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

        Babamın 4 tane şiir bir tane de deneme kitabı var. Geceleri gizli gizli babamın şiirlerini okurdum. Şiirleri okurken onları oynadığımı fark ettim. Sonra ben de şiir yazmaya başladım ama meslek olarak bunu düşünmedim. Türkiye şartlarında oyunculuk daha doğru bir tercihti. Sonrasında İstanbul’a geldim. Yeditepe Üniversitesi’nin sınavına girdim kazandım ve başka bir yerde denemek istemedim.

        İlk işiniz neydi?

        İlk “Öğretmen Kemal” dizisinde Mert karakterini canlandırdım. Özel bir okulda burslu okuyan insanları koruyan bir delikanlıydı. Kiraz Mevsimi dizisinde canlandırdığım Emre karakteriyle de benzerlik gösteriyor. İnsanları koruyan, babacan ve delikanlı karakterleri oynamak hoşuma gidiyor.

        Kiraz Mevsimi’ne nasıl dahil oldunuz?

        Emre için aslında bir oyuncu ile anlaşılmış ancak son anda vazgeçilmiş ve oyuncu aranıyordu. Gittim ve hevesle kendimi anlatmaya başladım. Filiz Pakman “E bir deneme alalım bari” dedi. Kendime güvenim gitti o an. Diziden bir bölüm var birine çıkışıyorum ama Filiz hocaya bakarak “Ne yapıyorsun sen” dedim. O bana baktı ve gitti. Ya etkilendi ve tamam diyecek dedim ya da sallamadı. Neyse ki etkilenmiş ve buraya dahil oldum.

        ‘ŞARKILARIMA GÜVENIYORUM’

        Müzikle ilgili bir proje olacak mı?

        Dizinin müziklerini Volkan Akmehmet ve İnanç Şanver birlikte yapıyor. İyi ki tanıdım dediğim insanların başında geliyorlar. Onların tanıştırdığı birisiyle bir single çalışması yapıyoruz. Dokuz yaşından beri gitar çalıyorum ve kendim öğrendim.

        Kendi bestelerinizle mi çıkacaksınız?

        İlk kendi şarkımla çıkmak isterim. Şarkılarıma güveniyorum, insanların beğeneceğine inanıyorum.

        Müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

        Batı müziğinde benim tecihim blues’dur. Pop şarkısı söylerim ama nağme yapmayı çok severim. Türk müziği etkisi tabii ki olacak ama ben pop müzik yapmak istiyorum.

        Sizce oyunculukta dış görünüş mü yetenek mi önce geliyor?

        Görsellik önemli ama sonrasında yaptığınız iş sizin devam etmenizi sağlıyor. İki ayrı uçmuş gibi görüyor insanlar. Ben ekran karşısında çirkin olmaktan korkmuyorum. Ağlanacaksa ağlarım, rol neyi gerektiriyorsa onu yerine getiririm ben hocalarımdan bunu öğrendim.

        "BENİ ROMANTİK YAPAN ŞEY MÜZİKTİR"

        Emre çok romantik biri. Siz bu anlamda ne kadar Emre’ye benziyorsunuz?

        Müzikle uğraşan insan duygusal olur. Beni romantik yapan şey müzik. Karşımdakine güzel sözler söylemek yerine beste yapıyorum. Telefondan veya kulağına fısıldayarak söylüyorum.

        Sevgilinizle ne zamandır birliktesiniz?

        Lisede birlikteydik sonrasında bir ayrılık dönemi yaşadık ama şimdi tekrar birlikteyiz. Böyle baktığımızda 5 yıllık bir ilişki ama arada ayrılıklar var.

        Dizide Emre’nin sevgilisi Burcu zengin bir ailenin kızı. Bu tarz farklılıklar sizin için önemli mi?

        Hayır değil. Ben hâlâ kız arkadaşımla hesapları beraber ödüyorum. 17 yaşındayken bir kız hesabı ödese bunu yediremeyebilirdim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ