Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Maydanoz suyunun cilde faydaları nelerdir?

        Maydanoz cilt için faydalı ve bol miktarda içerdiği C vitamini ile kırışıklıklar, göz çevresindeki ince çizgiler ve lekelerin giderilmesinde etkilidir. Bakım maskelerinde kullanımı haricinde kür olarak içilerek de tüketilmektedir.

        Maydanoz Suyunun Cilde Faydaları;

        • Maydanoz suyu antibakteriyel ve anti- mantar özelliğinden dolayı ciltte meydana gelen rahatsızlıkları, akne ve sivilceleri tedavi ederek, dezenfekte etmektedir.
        • İçeriğinde çinko bulunmasından dolayı cildin yenilenmesini ve kızarıklıkların giderilmesini sağlar.
        • Cilt için gerekli beta-karoten ve A vitamini içerdiğinden elastikiyeti artırarak, oluşan yaraların çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.
        • Yüksek oranda klorofil ve K vitamini içermesinden dolayı göz çevresindeki kırışıklıkları, morlukları aydınlatarak, düzelmesine fayda sağlamaktadır.
        • Sağlıklı bir cilt için günde 1 bardak maydanoz suyu içmek; gerekli olan kalsiyum, manganez, bakır, çinko ve potasyumun alınmasını sağlar. Sağlıklı bir cilt için önemlidir.
        • Maydanoz suyu PH dengesini ayarlamaktadır ve yağlı ciltler için büyük yarar sağlamaktadır.
        • Ciltte oluşan siyah nokta ve cilt tonunda meydana gelen değişikliklerin düzelmesini sağlamaktadır.

        Uygulayabileceğiniz Maydanoz Suyu Maskesi;

        2 yemek kaşığı yoğurt, 5 damla çay ağacı yağı, 1 çay kaşığı yulaf ezmesi ve 1 su bardağı maydanoz suyunu blendırda güzelce karışmasını sağlayın. Ardından cildinize uygulayarak, 15 dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın. Cildinizdeki kir ve ölü hücreleri derinlemesine temizleyerek, sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Hafta da 3 kere uygulayabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ