Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? 2020 Mazot ve gübre desteği - Merak Edilenler Haberleri

        Mazot ve gübre desteği ile ilgili son durum binlerce üreticinin gündeminde. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, mazot ve gübre desteğinin hesaplara yatacağı tarihi geçtiğimiz günlerde açıkladı. Mazot ve gübre desteği ile ilgili son gelişmeler haberimizde...

        MAZOT GÜBRE DESTEĞİ YATTI MI?

        Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarında göre, 2020 yılı mazot ve gübre desteği 27 Mart Cuma günü saat 18.00'den itibaren çiftçilerin hesabına yatmaya başladı.

        MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR? 2020

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 20 ilde 553 bin 326 üreticiye 1 milyar 145 milyon lira mazot, gübre desteği ödemesi yapılacağını belirtti. Anaç koyun keçi desteği kapsamında 80 ilde 196 bin 116 yetiştiriciye 580 milyon lira ödeneceği bilgisini veren Pakdemirli, hububat-baklagil desteği çerçevesinde 14 ilde 35 bin 34 üreticiye de 120 milyon lira ödeme yapılacağını aktardı.

        REKLAM

        Pakdemirli, dane mısır desteğinde 6 ilde 9 bin 485 üreticiye 20 milyon lira, hayvan hastalıkları tazminatı kapsamında 68 ilde 686 yetiştiriciye 16,2 milyon lira ve tiftik keçilerine ilave destek çerçevesinde 3 ilde 131 yetiştiriciye 226 bin lira destek sağlanacağını kaydetti.

        MAZOT GÜBRE DESTEKLEME ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

        Tarımsal destekleme konusu ne olursa başvuruda bulunmak için Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıt olmak gerekiyor. Şayet kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ ne teslim etmeniz gerekiyor. Ancak ÇKS Kaydınız yoksa sisteme kayıt olmalısınız.

        Dilekçeyi müdürlüğe teslim ettikten sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. Yapılacak olan incelemelerden sonra şayet başvurunuz onaylanırsa destekleme ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz. Daha sonra banka hesaplarına destekleme tutarı aktarılıyor. Mazot desteklemeleri ise güncel mazot fiyatının %50' si tutarında oluyor. Verilen desteklemeler ile birlikte çiftçinin aktif bir şekilde tarımsal faaliyetlere devam etmesi sağlanıyor.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ