Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Televizyon çok ağır işçilik

        Sırrı Süreyya Önder ile Selahattin Yusuf'un birlikte sundukları Kafa Dengi programının konuğu Özcan Deniz oldu.

        Televizyon gazetesinin haberine göre, sinemaya nazaran televizyon için yapılan işlerin ne kadar ağır koşullar altında oluşturulduğuna değinen Özcan Deniz, "Televizyonda insanlar 2 saatte izleyip, bitirdiklerinde şöyle bir algı oluşuyor; 'bu iki saatlik bir mesai içinde yapılıyor, çekiliyor' diye düz mantık içinde düşünüyorlar. Özellikle televizyonda yapılan iş çok ağır bir işçilik. Sinemada bir nebze, biraz daha rahat koşulllar var ama televizyon çok fena" diye konuştu.

        Televizyon işleri ile ilgilenen çalışanların sosyal güvencelerine kadar her türlü konunun artık oturtulması gerektiğine vurgu yapan Özcan Deniz, "Neredeyse artık dizi modası geçecek. 20 yıldır televizyon kanalları, birçok yapım şirketi bundan para kazanıyorken, sektör bununla dönüyorken hala bununla ilgili ciddi boşlukların olması üzücü" ifadelerini kullandı.

        Yönetmen Sırrı Süreyya Önder, sette çalışan bir çok kişinin gayri insani şartlar altında çalışmak durumunda kaldıklarına dikkati çekti ve halkın da bu sıkıntıları bilmesi gerektiğini anlattı. Önder, bu çalışma koşullarının yapımcıların insiyatifine bırakılmadan yasal bir düzenleme ile veya televizyon kanallarının da baskısı ile düzeltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ