Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Nereden Çıktı bu H2?

        Haberturk'ün yeni yaşam portalı H2, bugün kullanıcısı ile buluşuyor.

        Peki H2 ne?

        Hayatın içinde ne varsa ilgi alanına alan H2, modadan müziğe, teknolojiden sanata, otomobilden ilişkilere kadar yaşamda ne varsa o.

        En doğru tanımını kullanıcılar yapacak.

        Bize anlatıldığı kadarıyla anlatalım;

        "Web'in sağladığı iletişim olanakları kadar yarattığı bilgi karmaşasının da farkında olan H2, internet yayıncılığında seçiciliğin ve özgün içeriğin önemine inanıyor. Hergün binlerce haber, görüntü, grafik ve bilgi bombardımanı altında, birbirinin tekrarı sitelerden yorulan kullanıcı için, yenilikçi bir anlayış, rahat bir arayüz ve öncü içeriğiyle hep eksikliği hissedilen bir boşluğu dolduruyor.

        Son derece geniş bir hedef kitlesi olan H2, foto galeri ve video çekimlerle içeriğini zenginleştirirken WebTv yayıncılığının Türkiye'deki ilk örneklerinden birini oluşturuyor.

        Bu sayede H2 sayfalarında dolaşan kullanıcının her an, başka yerde bulunması mümkün olmayan görüntülü bir röportaj, ünlü bir aşçının mutfağından özel bir tarif ya da şaşırtıcı iç yapımlarla karşılaşması sağlanıyor.

        H2Tv ve H2radio ise H2’ye ses ve görüntü kazandıran iki ürün olarak öne çıkıyor. H2 radyo web’e özel hazırladığı programlar ve kendi üslubunu yansıtan playlist’iyle yayın yaparken, H2Tv her biri küçük bir tv programı formatında tasarlanmış videolardan oluşuyor.

        Peki İçinde neler var?

        H2, birbirinden farklı ilgi alanlarına yönelik kategorilerden oluşuyor:

        Gündem: H2 kendi gündemini takip ederek alışılmışın dışında konulara el atıyor.

        Kişisel: Hem erkek hem de kadın için güzellikten bakıma, aşktan sağlığa ve oradan cinselliğe bir çok konu bu bölümde işleniyor.

        Garaj: Adının garaj olması bu bölümü otomobille sınırlamıyor. Havacılık ve denizle ilgili akla gelen gelmeyen konular da bu bölümde yer alıyor.

        Hı-tech: Dünya çapında teknolojinin tüm nimetleri ilk önce hi-tech sayfalarına konuk oluyor.

        Moda: Modanın sadece takip edilmesi değil aynı zamanda yaşanması gerektiğine inanıyor ve Paris, NewYork, Tokyo, Milano, Berlin ve tabii İstanbul’dan en son gelişmeleri exclusive aktarıyor.

        Müzik: İlk 10’dakileri sıralamak yetmez. İlerde ilk 10’a çıkacakları da bulup çıkarmak lazım diye düşünen, her yerde yaşanan müziği arayan içeriğiyle izleyicisini şaşırtıyor.

        Sinema: Evet. Boxoffice’e bakıyor. Ama kısa filmden belgesele, genç yönetmenlerden yıldızı parlayacak oyunculara kadar sinemayı keşfetme hevesine sizi de ortak ediyor.

        Magazin: ’Kimin eli kimin cebinde’den çok magazin gündeminde görülmeyenleri ön plana çıkarıyor.

        Kreatif: Sanat heberlerini listelemekten çok içerden haberlerle tasarımdan mimariye, plastik sanatlardan grafiğe yaratıcılığın ifade bulduğu her alandan konuları gündeminize getiriyor.

        Seyyah: Dünyanın, Türkiye’nin en az bilindik yerlerinden en populer metropollere kadar gezginlerden edindiği müthiş deneyimleri monitörünüze taşıyor.

        Gurme: Rakı-Balık’la suşi’ye aynı mesafeden bakıp merak ve keşif duygusuyla yeni tatlar arıyor.

        Astroloji : H2, uzayda...

        H2 özel bölümler:

        Fotoroman: Mizah ve nostalji bir arada H2 fotoromanlarında. Tiryakisi olacaksınız.

        Medyablog: Ayşe Mecid’in kaleminden medyada olup bitenlere, polemiklere taraf olmanın dışında bir perspektifle bakış açısı getiriyor.

        Sinemanyaa: Caner Alp gerçek bir sinemanyaa. Setlerin içinden festivallere, hiç tanımadığımız ülke sinemalarından kült filmlere kadar derin sinema içeriği sunuyor.

        Dizimanyaa: Sertaç Gegin dizimanyaa’nda televizyonlarda yayınlanan pek çok populer dizinin takipçiliğini yapıyor.

        Fashionista: Selda Başkaya. Modayla yatıp kalkan bir fotoğrafçı. Sokaktan mall’lara, tezgahlardan ikinci el dükkanlarına moda neredeyse oradan bildiriyor.

        Fotoblog: Serap Ocaklılar kendi fotoğraf macerasını, incelmiş objektifinden sizlerle paylaşıyor.

        Klostrofobik: Dar alanda kısa paslaşmalar. Kapalı mekanlara kafayı takmış bir sprint söyleşi serisi. Barlardan stüdyolara, hatta havasız garajlara kadar her yerde röportaj alacak birilerini bulup çıkartıyor.

        Gurusuna sorduk: Olur da birgün H2 kullanıcılarının da bilmediği bir şey çıkar diye, sizden gelen en olmadık soruları gurusuna soruyor.

        Bilen bayan: Aşk, cinsellik, tabular, ilişkiler ve herşey hakkında bilmek isteyip de sormaya çekindiğiniz herşeyi Bilen Bayan Handan Yırtmaç hiç çekinmeden cevaplıyor.

        Flaneur: Belki Paris’in arcade’ları çok eskilerde kaldı. Ama şehirler hala üzerine kafa patlatılacak bir çok gizemle dolu. Her hafta bir düşünür-gezer sizin için gezip düşünüyor. Yetinmiyor fotoğrafını çekiyor, videoya alıyor, sizleri yaşadığımız kentlere bambaşka bir açıdan bakmaya davet ediyor.

        Tefrika: Victor Hugo’yu klasik yapanın geçim derdi ve tefrika roman olduğunu biliyor muydunuz? H2 nette bir ilk olarak tefrika romancılığı geri çağırıyor. Hem de hiçbir yerde yayınlanmamış bir bilim-kurgu eseriyle. Moustapha N. Kobayashi’nin usta kaleminden Cyber Saints sizleri İstanbul, Çin ve Avrupa jungle’ında geçen, hergün yeni sayfalarını merakla bekleyeceğiniz bir maceraya çağırıyor.

        Saatli Maarif Takvimi: Bildiğiniz Saatli Maarif takvimi. Ama bir mini tv programı formatında. Gönül Dostu Gülsüm’den tarihte bu hafta, yeni doğanlara isimler, haftanın yemek önerileri, pratik bilgiler, güzel sözler ve daha neler neler...

        Videoblog: Elif Yerinde ile Pijama Partisi. Elif her hafta bir arkadaşının odasına konuk oluyor ve kız kıza sohbetler başlıyor.

        Doğa ve Adrenalin: Macera neredeyse Levent Öztürk orada.

        Yoga dersleri: Dr. Neslihan İskit ile herkes için yoga. İzledikçe yogayı hayatınıza katmak isteyeceksiniz.

        BASAMAKLAR: Ferruh Karakaşlı her hafta birbirinden önemli konuklar ağırlıyor ve başarı sırlarını araştırıyor. Röportaj serisinin ilk konukları sırasıyla Hamdi AKIN, Erdoğan DEMİRÖREN, Fettah TAMİCE, Ferit ŞAHENK"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ