Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Nazlı Ilıcak'a ne kadar hapis isteniyor?

        İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı.

        Duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Alper Tunga Akgülen, Nazlı Ilıcak'ın 2 Aralık 2008 tarihli Sabah gazetesindeki köşe yazısında, Hasan Atilla Uğur hakkında, 'asılsız, onur, şeref ve haysiyetine yönelik saldırı içeren sözler sarf edildiği ve yazının adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs niteliğinde olduğu' iddiasıyla dava açıldığını hatırlattı.

        Dava konusu yazının 5. paragrafında yer verilen 'Mardin Alay Komutanı Rıdvan Özden'in öldürülmesi emrini Mardin'in bir ilçesinde jandarma komutanı olan Atilla Uğur'un organize ettiği belirtiliyor' ibaresinin müştekinin kamuoyunda 'cinayete azmettiren kişi' olarak algılanmasına neden olacak aşağılayıcı değer yargısı içerdiğini iddia eden Savcı Akgülen, Ilıcak'ın 'basın yoluyla hakaret' suçundan 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

        Savcı Akgülen, yazının içerik ve kapsamının 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçunu işlemeye elverişli olmadığını belirterek, bu suçtan Ilıcak'ın beraatını talep etti.

        Duruşma, Ilıcak'ın avukatının son savunmasını hazırlaması için ertelendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ