Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Defne'nin ölümünden prim yapmayacağız'

        HT MAG / OYA DOĞAN

        Sene 2003. İnci Türkay, Şahap Sayılgan, Nevra Serezli, Gül Onat, Defne Joy Foster ve Jess Molho’nun başrollerini oynadığı ‘Sihirli Annem’ başladı. Periler ve faniler arasındaki ilişkilerin anlatıldığı bu dizi kısa sürede reyting listesinin zirvesine oturdu ve tam dört sezon boyunca devam etti. Beş yıl önce final yaptı ama tekrarlarıyla hep gündemde oldu. Dizinin yapım şirketi Süreç Film ‘Sihirli Annem’i yeniden çekme kararı aldı. Ancak son anda Defne Joy Foster’ın ani ölümüyle her şey alt üst oldu. Senaryo yeniden yazıldı.

        2011 model ‘Sihirli Annem’ önceki gün Star TV’de seyircisiyle buluştu. Defne Joy Foster’ın canlandırdığı Eda karakteri ise dizide yıldızlardan gelen ve yıldızlara giden peri olarak anıldı. Dizide Sadık karakterini canlandıran Şahap Sayılgan, yeni bölümlerle artık sadece çocuklara değil üç kuşağa hitap edeceklerini söyledi: “Çocuklarımız genç oldu, yeni çocuklar ve bizler varız. Artık dış çekimler de eklendi. Üç kuşağa hitap ediyoruz.” Dizinin final yapmasının ardından ortadan kaybolan Sayılgan, bu süreç içerisinde Ankara’da yaşamaya devam ettiğini ve Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olduğunu ifade etti.

        'KIYMETİMİZ BİLİNECEK'

        Dizide Dudu karakterini canlandıran Nevra Serezli, dizinin tekrar başlamasını nostaljik bir birleşme olarak yorumluyor. Sihir dizisi diye eleştiri yapanların da yaratıcılıktan yoksun olduğuna inanıyor: “Çocuklarınıza masallarla hayal dünyası kurmazsanız, büyüdüklerinde gerçekçi olamazlar. Bazı şeylerin kıymeti zamanla anlaşılır. ‘Sihirli Annem’in kıymeti de şimdi anlaşılacak. Çünkü dünya Harry Potter’ları izledi, sevdi.”

        Başperi Perihan’a hayat veren Gül Onat ise Hollywood stüdyolarına aşık atacak bir ekiple çalıştıklarına değiniyor. Başarılı oyuncu, “Ben ‘Lale Devri’nde rol almama rağmen bu diziyi seve seve kabul ettim. Gençlik aşkları, bizim Dudu’yla didişmelerimiz ve yeni çocuklarımız olacak. Defne aramızda ne yazık ki yok ama onu anmadan bir saniyemiz geçmiyor” diyor.

        Hiç şüphesiz en çok Yavuz karakteri yani Jess Molho için zor Defne Joy Foster’ın yokluğu... Molho, “Defne çok yakın arkadaşımdı. Hâlâ öldüğünü kabullenemiyorum. Dizide de ben bir fani olduğum için benim adıma Eda öldü. O nedenle Toprak’a hem annelik hem de babalık yapacağım. İlk bölümde Eda’ya bir vedam da oldu. Biz bu dizide asla Defne’nin ölümünden prim yapmayacağız.” dedi.

        Dizide Betüş karakterine hayat veren İnci Türkay ise “Bu dizideki arkadaşlarımla aile gibi olmuştuk. Başka teklifler gelmesine rağmen hepsini bir kenara atıp bu dizide olmak istedim. Çünkü dünyanın bugün bulunduğu durumda mucizelere inanmaya ihtiyacımız var. Bu dizi çok iyi mesajlar veriyor” diyerek duygularını ifade ediyor.

        AŞK ÜÇGENİ OLACAK

        Dizide Cem’e hayat veren Buğra Özmüldür şu anda 21 yaşında. Marmara Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlığı bölümü 2. sınıf öğrencisi. Beş yıl önce dizi final yaptığından beri yeniden başlaması hayalini kurduğunu ifade ediyor Buğra.

        Yeni bölümlerde bir aşk üçgeni izleyeceğimizi söyleyen genç oyuncu, “Eskiden 90 kiloydum, şimdi 65 kiloyum ve dizide çok havalı bir Cem izleyeceksiniz” diyor.

        Dizinin minik Çilek’i Zeynep Özkaya şu anda 13 yaşında. 7. sınıf öğrencisi olan Özkaya, “'Sihirli Annem' benim ilk dizim ve muhteşem anılarım var. 4 yaşında bu sete başlamıştım ve eğlenceli biriydim. Şimdi sadece büyüdüm. Yine çok eğlenceli bir Çilek olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ