Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İşte 2014'ün ilk milyoneri!, Cem Acar, Bir milyon kimin

        Öykü Naz ŞENSES / HT MAGAZİN

        Türk televizyonu tarihinin en büyük para ödülünü veren yarışması ‘Bir Milyon Kimin?'in finali yılbaşı gecesi nefesleri kesti. Katılımcılar arasından sona kalan 5 finalist yarıştı ve Cem Acar büyük ödül 1 milyon TL'yi kazanan isim oldu. Yarışmanın jüri üyeleri Bülend Özveren, Okan Bayülgen ve Gülben Ergen yine en enerjik halleriyle jürideki yerlerini aldılar.

        Çekimler süresince yarışmanın sunucusu Pelin Çift ile jürideki arkadaşı Gülben Ergen'e iltifatlar yağdıran Okan Bayülgen çekim aralarında sürekli yardımcılarından ülkedeki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Bir ara yarışmacılardan Yusuf için coşkuyla bahseden Ergen'e Bayülgen, "Neden adam kayırıyorsun? Seni istifaya davet ediyorum" diyerek takıldı. Ergen'in Bayülgen'in siyah gömleğinin içine giydiği beyaz kazakla dalga geçmesi üzerine "Ben her yılbaşı kırmızı iç çamaşırı ve beyaz kazak giyerim" diyen Okan Bayülgen stüdyoyu kahkahaya boğdu. Yarışma boyunca müthiş bir performans gösteren Cem Acar, ödülü kazandığı anda büyük bir sevinç yaşadı. Acar sevincini ailesiyle birlikte kutladı. Bilgisi ve şansıyla herkesi hayrete düşüren emekli subay Acar, bilginin yanı sıra şansın da önemli bir etmen olduğunu söyledi. Final rekabet ettiği Yusuf Dinçer'i de unutmayacağını belirten Acar, "Yusuf'un bilgisi ve emeği tartışılamaz. Bu yüzden kazandığım ödülden ona da bir şeyler vereceğim" dedi.

        'Para tek başına yenmez'

        Show TV'nin 1 Milyon lira ödüllü yarışması Bir Milyon Kimin?'in kazananı Cem Acar, kazandığı para ödülünü nasıl değerlendireceğini HT Magazin'e anlattı.

        Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?

        Oğullarımdan Göktuğ o gün Habertürk gazetesi almış. Bulmacaya olan merakımı bildiği için bana haber verdi coşkuyla. Sorulara baktım çok kolay geldi. "Dur bakalım. Deneyelim" dedim ve katıldım. Bu yarışmaya da para kazanmak için gelmedik.

        Yarışmaya nasıl hazırlandınız?

        Akrabalarım, özellikle Harp Okulu mezunu emekli subay arkadaşlarım, işi gücü bırakıp bana merdiven altı sorular hazırladılar ve beni bu yarışmaya hazırladılar. Verilen soru kitapçığının yanı sıra onların hazırladığı sorularla hazırlandım yarışmaya.

        Kazandığınız 1 Milyon TL'yi nasıl değerlendireceksiniz?

        Tabii ki para tek başına yenmez. Paylaşmayı hesapladığım 38 insan var. Eşim, dostum ve akrabalarımla paylaşacağım. Büyük bir kısmını da çocuklarımın eğitimine harcayacağım. Onların eğitimi için özel planlarım var.

        Şansın etkili olduğunu düşünüyor musunuz?

        Tabii ki bilgi yarışması ama şansı da göz ardı edemeyiz. Diğer yarışmalarda da finalde de şans inanılmaz bir şekilde yolumu açtı. Çok mutluyum.

        Geçmişte zor zamanlarınız oldu mu?

        Emekli subayım. Gelirim 3 bin lira. Biz ayağını yorganına göre uzatan bir aileyiz. Ama bizim de sıkıntılı zamanlarımız oldu her ailede olduğu gibi. Çünkü günümüz Türkiye'sinde üç çocuk büyütmek zor. Ama hiçbir zaman birinden yardım talep edecek hale gelmedik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ