Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de lise öğrencilerine yönelik, 'Bilinçli internet kullanımı ve siber zorbalık' semineri düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesince, merkez Toroslar ilçesindeki Arslanköy Yahya Aydın Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminerde, öğrencilere güvenli internet ve siber suçlar konusunda bilgiler verildi.

        Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanlarından Kürşad Buğra Bilgin, güvenli internet kullanımı konusunda öğrencileri uyararak, siber tuzaklardan korunmak için bilinen 10 altın kuralı şöyle sıraladı; "Gönderiyi, maili açmadan önce iyi düşünün. Eposta programınızın uyarılarını dikkate alın. Açılır pencerelerle gelen yarışmalardan uzak durun.

        Bir şirkete bilgilerinizi vermeden önce şirketi internetten araştırın. Dipnotları okuyun.

        Gerçek olamayacak kadar iyi teklifleri araştırın. İnternetten alışveriş yaparken, satıcı hakkında araştırma yapın. Tanıdığınız birinden sıra dışı, garip bir ileti aldıysanız onu arayarak bilgi alın. Hediye veren yabancılardan uzak durun. Form doldurmak konusunda dikkatli olun."

        Programa katılan öğrenciler, bilinçli sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendirilirken, merak ettiklerini de soru cevap şeklinde öğrenme fırsatı buldular.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler