Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mustafa ERCANSoner AYDIN/MERSİN, (DHA)MERSİN'de, Kurban Bayramı'nın ilk günü Şehir Mezarlığı'nda bir araya gelen Müslüman ve Hristiyan din adamları, birlikte dua ederek, barış dileğinde bulundu.

        Mersin Şehir Mezarlığı'nda Lina Nasif'in 23 yıl önce başlattığı 'Geleneksel Dinler Buluşması' etkinliğine; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mezarlık imamı Mehmet Kesin, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Peder Roshan Cordeiro, Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

        Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Sevin, Mersin'in mozaik kent olduğunu belirterek, herkesin bayramını kutladı.

        Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Peder Cordeiro ise Mersin'in önemli değere sahip olduğunu dile getirdi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer de Mersin'in tüm inançların bir arada yaşadığı barış ve hoşgörü kenti olduğunu vurguladı. 

        Konuşmaların ardından etkinlikte ilahiler ve dualar okundu; Müslüman ve Hristiyan din adamları, birlikte dua ederek, barış diledi. FOTOĞRFALIDHA-Genel Türkiye-Mersin / Merkez Mustafa ERCAN-Soner AYDIN

        2021-07-20 17:30:42

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler