Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa O polislerden biri tanıdık çıktı

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz hafta aynı binada bulunan Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ni baskın yaparak H.Y ve M.D adlı ikipolis memurunu gözaltına aldı. İddia ise gözaltına aldıkları aranan2 kardeşten 1 milyon TL rüşvet alıp bırakmalarıydı. Bir süre sonra tekrar aynı kardeşlerden para isteyen2 polis memuru yapılanoperasyonla gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        KAMUOYUNDA BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

        DHA'nın haberine göre, tutuklananpolislerden biri aslında kamuoyunda büyük yankı uyandıran birolayda da yer almıştı. 17 Temmuz 2011 yılında Karabağlar'daki müzikhollere yönelik denetimde, kimliğiolmadığı gerekçesiyle eşinin yanından alınarakpolismerkezine götürülen Fevziye Cengiz, götürüldüğüpolismerkezinde 3polismemuru tarafından darp edilmişti.Ogüne ait güvenlik kamera kayıtları daortaya çıkmıştı. Cengiz'in şikayeti üzerine 3polis memuru da kendilerine mukavemette bulunduğu için Cengiz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

        1 YIL 3 AY CEZA ALMIŞTI

        Yargılama sonrasında mahkeme 2015 yılında kararını açıklayarak, Fevziye Cengiz'i, "polise hakaret ettiği" iddiasıyla 442 gün hapis cezasına mahkum etmiş daha sonra da bu cezayı günlüğü 20 TL'den 8 bin 840 TL adli para cezasına çevirip bu para cezasını da 24 eşit taksitte ödenmesine karar vermişti. Mahkeme, işkence suçundan yargılananpolisler B.S ve H.Y'yi de, Cengiz'i dövmelerini "basit yaralama" kapsamında görmüştü.Sanıklara verilen cezadan iyi hal indirimi yapan mahkeme sonuçolarak 2 polisi, 1 yıl 3'er ay hapis cezasına mahkum ederek bu cezaları da ertelememişti.

        7 YIL SONRA RÜŞVETLE ORTAYA ÇIKTI

        İşteopolislerden H.Y., 7 yıl sonra bu sefer rüşvettenortaya çıktı. Meslektaşları tarafından gözaltına alınan H.Y. ve yanında bulunan M.D tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ