Otomotiv pazarındaki daralmaya ÖTV freni
2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 24.3 oranında artarak 501 bin adet seviyesine yükseldi. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, toplam pazar Ağustos ayında yüzde 5 azalarak 58 bin 454 adet oldu. Temmuz ayında yüzde 45 oranında daralan pazar, Ağustos ayında sürpriz ÖTV değişikliği ile karşıya kalmış ve birçok modelin fiyatında önemli oranda indirimler meydana gelmişti
ABONE OLOtomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının 2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24.3 artarak 501 bin 4 adet olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Otomobil satışları da 2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde geçen yıla göre yüzde 23.3 oranında artarak 391 bin 392 adet olurken, hafif ticari araç pazarı da yüzde 28 artarak 109 bin 612 adede ulaştı.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ