Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Büyük bir hayalle gittim ama hüsrana uğradım"

        Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ün oğlu olduğu iddialarına ilişkin "Atürkün oğlu var diyorlar. Hatta kendi oğluymuş gibi söylüyorlar. Çok çirkin." dedi.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        HABERTÜRK'te Burası Haftasonu programında Oylum Talu'nun sorularını yanıtlayan Ülkü Adatepe Mustafa filmi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

        Mustafa filmi ile ilgili değerlendirmeler bulunan Adatepe şunları kaydetti:

        Büyük bir hayalle gittim ama hüsrana uğradım. Çünkü sonuna doğru Atatürkün olmayacak yönünü almışlar. Atatürk'ün içki içtiğini herkes bilir. Ancak filmde sarhoş, ayyaş bir biçimde gösterilmiş. Anlatılmaz kabul edilmez şekilde ele alınmış. Örneğin 'üç paket sigara içerdi,15 fincan kahve içerdi,bir şişe rakıyı devirirdi, bu vucut bu kafayı taşımıyor’ gibi kelimeler kullanılmış. Atatürk'ün o içki sofraları ayyaş sofraları gibi gösterilmiş. Ancak Atatürk'ün o sofraları fikir sofralarıydı. Şimdiki gibi televizyon yoktu. O sofralarda herkese fikrini sorar, söyler; sanatkarları çağırır muhabbet ederdi. Ve Atatürk'ü öyle yalnız anlatmış ki filmde, sanki Atatürk'ün hiçkimsesi yok gibi anlatmış. Bu imajı vermiş maalesef.

        OYLUM TALU: İşte bu konular çok hassas noktalar. Bu kadar önemli bir ismi yansıtırken biraz vicdanlı yansıtmak gerekir.

        ÜLKÜ ADATEPE: Tarihi şaşırtma gibi bir şeybu.

        OYLUM TALU: Peki paylaştınız mı Can Beyle?

        ÜLKÜ ADATEPE: Hayır konuşmadık ama ben fikrimi söyledim. Mesela orda Mehmet Ali Birand vardı ve çok beğendiklerini söylediler hatta yazdılar. Ancak bunun begenilecek bir tarafı yok. Atatürk yalnız değildi. Atatrük yalnız değildi bir kere onun milleti araksındaydı. Unutturmalara rağmen sokaktan birisini çevirin insanın içi kıpırdanıyor. Herkes yalnız doğar ve ölür ama Atatürk yalnız değildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ