Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Recep Bey'i memurlara havale ediyorum"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Aynaya baktım, memur Kemal'i gördüm. Bir de sen bak. Kalpazanı göreceksin. Din sömürüsü yapanlar köşeyi döndü Adaletten kaçanlar partisi, içine kurt düşmüş bir ağaçtır. Çürüyor artık o ağaç. Gövdesini biz, dallarını siz silkeleyin ve yok edin'' dedi.

        Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Adaletten kaçanlar partisi, içine kurt düşmüş bir ağaçtır. Çürüyor artık o ağaç. Gövdesini biz, dallarını siz silkeleyin ve yok edin'' dedi.

        ''Erzincan'da adaletten kaçanlar partisini silkeleyeceklerini'' söyleyen Kılıçdaroğlu, bu kente CHP lideri olarak ilk kez geldiğini belirterek, ''Yine geleceğim. İnşallah başbakan olarak geleceğim ve Erzincan'ın kaderini değiştireceğiz'' dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 13 Ekim 2002'de Erzincan'da, ''Nerelere gitsek, 'Açız, işsiziz, iş istiyoruz' diyorlar'' dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Ne zaman? 2002. Tarih 2010. Açlık var mı? İşsizlik var mı? İş arayan çok mu? Demek ki 8 yıldır yönetiyorlar, 8 yıldır aynı terane çalıyor. Onun için önce 12 Eylülde, sonra seçimlerde bu millet Adalet ve Kalkınma Partisine ders vermek zorundadır'' diye konuştu.

        ''RECEP BEY'İ MEMURLARA HAVALE EDİYORUM''

        Erdoğan'ın, Isparta mitinginde kendisiyle ilgili ''Memur Kemal Efendi'' ifadesini kullandığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        ''Sözde beni ve memurları hakir görecek. Memurları hakir görmekten memurlar memnun mu? Recep Bey'i memurlara havale ediyorum. Ama Recep Bey'e şunu söylüyorum; 27,5 yıl kendi ülkeme, devletime onurumla hizmet ettim. Boğazımdan aşağı haram lokma inmedi. Ama şunu söyleyeyim; ben memur Kemal'im, ben işçi Kemal'im, ben çiftçi Kemal'im, ben emekli Kemal'im, ben Erzincanlıların, halkın Kemal'iyim. Allah'a çok şükür, kimse bize 'kalpazan Kemal' demiyor, 'ihaleye fesat karıştıran Kemal' demiyor. Biz, alnımız ak, yüreğimiz temiz halkın karşısına çıkıyoruz. Recep Bey gibi değiliz.''

        Kılıçdaroğlu, ''Şimdi bir tane Başbakan var; Recep Bey, memuru hakir görüyor, işçiyi, çiftçiyi, emekliyi hakir görüyor'' ifadesini kullandı.

        ''RECEP BEY DE BİR AYNAYA BAKSIN''

        Başbakan Erdoğan'ın kendisi için ''Aynaya baksın'' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Ben de Recep Bey'i kırmadım, aynaya baktım, memur Kemal'i gördüm, emekli Kemal'i gördüm, işçi Kemal'i gördüm. Ama, istirham ediyorum Recep Bey de bir aynaya baksın. Kalpazanları görecek, ihaleye fesat karıştıranları görecek, hayali ihracatçıları görecek, yetim hakkı yiyenleri görecek'' diye konuştu.

        Kılıçdaroğlu, miting meydanındakilerin ''Başbakan Kemal'' sloganları üzerine, ''Başbakanlık benim elimde değil, sizin elinizde. Seçim geliyor. Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde olacak'' dedi.

        CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın Isparta ziyaretini anımsatarak, ''Isparta'ya gitmiş, beyefendi gül suyuyla yıkanmış. İstirham ediyorum. Sayın Başbakan'dan da bir isteğim olacak. Madem gül suyunu sokaklara döküyorsunuz, yazık günahtır, götür bari havuzlu villanda, bari havuzuna dök de bir gül suyuyla banyo yap. Bir o eksiğin kalmıştı zaten senin'' ifadelerini kullandı.

        Mitinge katılan bir kişinin taşıdığı, ''Recep Bey, adaletini bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar'' dövizini okuyan Kılıçdaroğlu, ''Onu orada tartacağız'' dedi.

        BAŞBAKAN ERDOĞAN İSE KILIÇDAROĞLU'NA AFYON'DAN SESLENDİ:

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'den seslenen Başbakan Erdoğan, ""CHP Genel Başkanı dengeyi kaybetti. Bizim dindarlığı ölçecek kalibrede değilsin, haddini bil!

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül referandumu için çıktığı Türkiye turunda Afyonkarahisar'a geldi. Tarihi Anıtpark önünde toplanan binlerce kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Anayasa kitapçığıyla yemek kitapçığını karıştırdığını belirterek, "Amasya ya gidiyor kayısı ile ilgili bir şey var mı? Giresun'a gidiyor fındıkla ilgili bir şey var mı diye soruyor. Memleketim Rize'ye gidiyor çayla ilgili bir şey var mı diye soruyor. Yarın Afyonkarahisar da gelirse sucukla ilgili bir şey var mı diye sorarsa hiç şaşırmayın" dedi.

        KENDİNE GEL KENDİNE

        Konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Erdoğan, "Dün CHP Genel Başkanı Yozgat'ta konuşuyor. Orada şaşırdım. Din iman ahlak dersi veriyor. Bizim dinimizi, imanımızı sorguluyor. CHP Genel Başkanı bizlerin imanını ölçecek kalibrede değildir. Sayın Kılıçdaroğlu kendine gel kendine. Bu milleti enayimi zannettin. Başörtülü kardeşlerimizin üniversiteye girişi ile ilgili meclis kararını anayasa mahkemesine dsp'nin desteğiyle götürmediniz mi? Oradan da malum karar çıkmadı mı? Dürüst olalım dürüst? Dürüst siyasete, doğru siyasete evet mi? Bizim adil yargıya ihtiyacımız var. Milletimiz kimin dürüst olduğunu kimin olmadığını çok iyi biliyor. Bunlar sadece istismardan yana. Bizler bu ülkenin her görüşten insanıyla birlikteyiz, beraberiz. Beraber yürüyeceğiz. 12 eylülde tarihi bir karar vereceksiniz. Bir kez daha tekrar ediyorum, 12 eylülde partinize değil, kendinize oy vereceksiniz. 12 eylülde hak ve özgürlükler daha da iyileşecek. Hukuk sistemini siyasetin iradesinden çıkaracaksınız evet mi? Hukuk sistemini birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkaracaksınız evet mi? Modern ve tarafsız bir anayasa mahkemesine evet mi? CHP dağıttığı broşürlerde Ak Partinin mahkemelere atama yapacağını söylüyor. Koskoca bir yalan. Kralların değil kuralların egemen olduğu bir sisteme evet mi?" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ