Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ekonomi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'ndan Youtube açıklaması

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Youtube'un Türkçe olarak hizmete başlamasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

        Türkiye'de faaliyet gösteren internet yer sağlayıcılarına uzun süredir çağrıda bulunduklarını belirten Yıldırım, "Bu şirketlere biz diyoruz ki Türkiye'de faaliyet yapıyorsanız bu ülkede yerleşik olmanız lazım. Burada Türk mevzuatlarına ve makamlarına karşı ihtiyaç halinde muhataplarınız olmalı. Dolayısıyla herhangi bir sorun çıktığında bizim sizi arayıp bulma gibi bir külfete katlanmamız gerekiyor. Bu mücadele uzun süreden devam ediyordu, nihayet bu paylaşım sitesi Türkiye'de yerleşik olmaya karar verdi." şeklinde konuştu.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Piri Reis Haritası'nın 500. yıl dönümüyle ilgili etkinlikler hakkında eylem planını basın toplantısına katıldı. Yıldırım, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir basın mensubunun "Youtube, Türkçe olarak hizmete başladı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Bakan Yıldırım şu cevabı verdi: "Mücadele uzun süredir devam ediyordu. Nihayet bu paylaşım sitesi Türkiye'de yerleşik olmaya karar verdi. Artık Türkçe diliyle yayınlanmış içerikleri daha fazla olacak. Türkiye'de herhangi bir sakıncalı yayın varsa, bunların kaldırılması, mahkeme kararlarının uygulanması konusunda çok daha titiz ve bağlayıcı bir durumda olacak. Ayrıca Türkiye'deki faaliyetlerinden dolayı da Youtube vergisini verecek, parasını da kazanacak. Böylece Türkiye'de faaliyet gösteren bir firma gibi işlerini görmüş olacak."

        Bu süreçte en önemli konunun bu paylaşım sitesinin Türkiye'de yerleşik olması ve herhangi bir şey olduğunda direkt muhatabın bulunabilmesi olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Örneğin son zamanlarda Peygamber Efendimiz'e yönelik bir videonun yayından kaldırılması için aldığımız mahkeme kararlarını uygulatmak için Türkiye dışındaki merkezlerine temasa geçip, onlarla bu işi yapmaya çalışıyorduk. Bu da zaman kaybına neden oluyordu. Artık buna ihtiyaç yok. Mahkeme kararını alır almaz bütün istekler anında yerine getirilecek." şeklinde konuştu.

        "BU ÜLKEDE ÇALIŞIYORSAN BU ÜLKENİN HUKUKUNA UYACAKSIN"

        "Bazı kuruluşlar, 'Küresel kuruluşuz, biz büyük firmayız, ciromuz çok fazla' diyerek bizim söylediklerimizi duymazdan geliyor, oralı olmuyorlardı." diyen Yıldırım, "Ama sıkıyı görünce tabiri caizse; bu ülkede çalışıyorsan, ne olursan ol, dünyanın en büyüğü ol; bu ülkenin kanunlarına, hukukuna uyacaksın. Başka çaresi yok. Türkiye Cumhuriyeti'nden büyük ülke yok." ifadesini kullandı.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ