Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam ‘Koltuk giderse aşk biter mi?’

        AHT

        ALMAN basınında hakkında çıkan haberlerde lüks alışverişe para ödemediği öne sürülen ve bu nedenle istifa etmek zorunda kalan eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf’un, istifasının ardından eşi Bettina Wullf’tan da boşanıyor olması “Koltuk gitti aşk bitti” söylemlerini de beraberinde getirdi.

        ‘Kadınlar güçlü erkek modeli ararlar’

        Doçent Dr. Psikiyatr Armağan SAMANCI:

        GÜCÜ herkes sever, kadınlar da gücü sever. Zaten baktığınız zaman aslında kadınlar her ne kadar duygusal olarak ilişkileri seçseler de yine duygunun yanında aradıkları temel şey güçlü erkek modelidir. Hem statü hem de duygusal olarak kadın için koruyucu kollayıcı ve maddi olarak güçlü bir modelden bahsediyoruz. Duygusal bağlanmasının yanında erkekte aradığı noktadan birisi bu. Erkek güçsüz bir konuma düşmeye başladığı zaman, kadın için tercih edilen bir model olmuyor. Güçsüz erkek modeli evde güçsüz kadın modeline göre daha az tercih edilen bir konumda. Kadınların genelde güçlü modelleri arama, ona karşı bir çekilme duygusu vardır.

        ‘Kadın makamıyla evlenmiş’

        Manken Irmak ATUK:

        İNSANLARIN hayatında başarı da var, başarısızlık da var. Başarısızlık durumunda da insan sevdiğinin yanında olmalı. Demek ki kadın sevmiyormuş ve çıkarı için evlenmiş. İlk başarısızlığında da adamı terk etmiş. Boşuna iyi günde kötü günde denmiyor. Kadın onunla değil makamıyla evlenmiş.

        ‘Boşanma nedeni iktidar olamaz’

        Şarkıcı Tuğba EKİNCİ:

        “KOLTUK giderse aşk biter, kadınlar iktidara âşıktır” gibi bir şeye ben inanmam. Kaç tane iktidar sahibi erkek var ki? Öyle olsa diğer erkeklere kim bakardı? Zaten güçlü ve kendine güveni olan bir kadın iktidar, para sahibi bir erkeği istemez ki. İktidar, güç, başarı çoğu kadın için birinci kriter değildir. Bu yüzden onların boşanması anlaşmalı olabilir. Mal mülk konusunda sıkıntı çekmemek için olabilir.

        ‘Güç sıralamaları her kadında farklıdır’

        İletişim Danışmanı Aşkım KAPIŞMAK:

        HER kadın için birlikte olacağı, evleneceği adamın güçlü olması önemlidir. Bu gücün de maddeleri var. Bunlar fiziksel güç, kişilikkarakter gücü ve sahip olduğu konum ve para gibi maddesel güçler olarak sıralanabilir. Kadınlar erkekte bu güçlerin hepsine bakar. Her kadında bu güçlerin sıralaması farklıdır. Bazı kadınlar için koltuk birinci, seks en sonuncu sıradadır; bazı kadınlar için kişilik birinci sırada ama para en sonuncu sıradadır. O yüzden erkek bu güçlerini kaybetmeye başladığında ilişki kadının önceliklerine göre şekillenir. Bu kadının önceliği kariyer ve koltuk gücüymüş. Erkekler daha çok kadınlık veya annelik özelliklerine bakıyor.

        ‘Maddi güç beklenebilir’

        Evlilik ve İletişim Uzmanı, Aile Yaşamını Kor. Der. Bşk. İnci YEŞİLYURT:

        KADINLAR sadece çocuklarına karşı koruma içgüdüsü taşırlar. Eşlerinin ise onları sahiplenecek güçte olmasını beklerler. Eğer kadın gerçekten âşıksa manevi gücü, maddi güce tercih edebilir. Ancak yetişme çağında yaşadığı maddi zorluklar aşkın önüne geçip aşk tanımlamasını erkekten maddi güç beklentisi olarak yapabilir.

        ‘Kadınların eş seçimleri daha zor ve karmaşık’

        Evlilik Terapisti-Evlilik Terapileri Enstitüsü Uzman Psikolog İnci BİRİNCOĞLU:

        BİR ankette kadınlar, eş adayları arasında sosyal statü, ekonomik güç-gelir ve fiziksel güç-koruyuculuk gibi özelikleri baz alarak tercih yaptıklarını belirtmişler. Deneysel gözlem kadınların seçimlerinin daha zor ve karmaşık olduğunu gösteriyor. Kadınlar öncelikle kendisine ve çocuğuna bakım sunabilecek, düşmanları manipüle edebilecek ya da yenecek zekâya ve sosyal statüye sahip bir eş istiyorlar, ikinci olarak eşin sağlıklı genetik kodları olmasına dikkat ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ