Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ana muhalefete yüklendi

        Mert Neşet MUSLU /AHT

        AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan ‘Çözüm Süreci' konferansında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ana muhalefeti eleştirdi: "Ege'de, İzmir'de, Kordon'da milli irade şovu yaparak, Atatürkçülük yapılıyor. Millet egemenliğine sahip çıkmayan CHP, sözde mi özde mi Atatürkçü onu Egelilerin vicdanına bırakıyorum. Bakın bugünkü Atatürkçülere milletin yanında yoklar. Milli mücadelede yoklar. Bunlarda sadece yakada rozet, sözde cümleleri var. Sevsin senin gibi Atatürkçüyü. Atatürk ömrünü millet için geçirmiş. Bağımsız bir millet oluşturmak için sağlığını bozmuş bir insandır.. Kordon da salladığın bayrağı Diyarbakır'da, Batman'da Mardin'de sallayacaksın ki senin ulusalcılığına şapka çıkarayım. İzmir'de milliyetçilik yapmak çok kolay. Hakkari'de de onu yapman lazım ki muhasır medeniyet seviyesinin üstünde bir Türkiye'yi dünyayla yarıştıralım."

        Terör sorunun AK Parti veya Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, milletin sorunu olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu sorunu millet adına çözeceğiz. İzmir'e ve Ege'ye güveniyorum" dedi. Müezzinoğlu, bir şehit babasının, "Bu gelişinizde şehit derneklerini ziyaret etmediniz. Süreçte onları nereye koyuyorsunuz" sorusuna ise, "Şehitler bu milletindir. Şehitleri bir santim aşağıya indirmek salonun değil, kimsenin haddi olamaz. Biz o anneleri üzecek şeyler yapmıyoruz. Ama yeni anneler de olmaması için çalışıyoruz. O anneler de kendi anam kadar değerlidir. İl başkanımız İçişleri Bakanımızın programına koyduğu için gitmedim" şeklinde yanıt verdi.

        AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Swiss Otel'de yapılan ‘Çözüm süreci' toplantısına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na yanı sıra, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Ali Aşlık, Aydın Şengül, Rıfat Sait, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantı öncesinde ‘Bakana yumurtalı saldırı yapılacak' ihbarını alan polisler geniş güvenlik önlemleri aldı. Konferansın yapıldığı 5. Kattaki Smryna Salonu girişine öncekilerin aksine ayrı bir X-RAY cihazı yerleştirildi. Salona giren herkes didik didik aranırken, tüm katılımcılar X-RAY'den geçirildi.

        "PERDENİN ARKASINDA AYNI KAFALARIN OLDUĞUNU GÖRDÜK"

        Toplantıda konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, 'geçtiğimiz yıllarda Atatürk'ten geçinerek ve onu kullanarak millete sorun süreçlerinin yaşatıldığını söyledi. Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik milletindir diyor'. Ama Atatürkçüyüm diyenler Atatürk' ten geçinmek ve onu kullanmakla birlikte bu millete sorun süreçlerini yaşattılar. 1960 darbesini, 1971 muhtırasına, Atatürk'ün idealini isteyen bir anlayış destek veremez. Ama birileri destek verdi ve millete ‘sen anlamazsın' dedi. Biz üniversite olaylarıyla 6-7 bin insanı birbirine vurdurarak kaybettik. Ama perdenin arkasını sonradan okuduğumuz zaman sağcıların da solcuların da arkasında aynı kafaların olduğunu gördük.

        HİÇBİR ZAMAN CUMHURA ÖNEM VERMEDİLER

        O günlerde millet egemenliğini sağlasaydık, 1980 darbesini kimse planlayamazdı. Darbe anayasasını yapanlar milli iradenin ümüğünü sıktılar. Milleti ayrıştırdılar. Bunlar yeri geldi Atatürk'e, yeri geldi laikliğe yaslandılar. Ama hiçbir zaman cumhura önem vermediler ve Atatürk ilkesini merkeze almadılar. Atatürk muhasır medeniyetin üstünde bir Türkiye hayal ediyordu. Ama birileri bundan rahatsız oldu. Çünkü milli irade onları rahatsız ediyordu. Rahatsız oldukları millet ve Atatürk'ün kendisiydi. Çünkü rahatları bozuluyordu'' dedi.

        "BUNLAR SADECE YAKADA ROZET, SÖZDE CÜMLELERİ VAR"

        Beş yıl önce AK Parti'ye açılan kapatma davasının millet egemenliğine karşı yapıldığını söyleyen Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Kapatma davası bugün Ergenekon'un peşinden koşan, halktan özgürlükten ve milli iradeden bahseden CHP o gün elini ovuşturuyordu. Şimdi gelip Ege'de, İzmir'de, Kordon'da milli irade şovu yaparak, Atatürkçülük yapılıyor. Millet egemenliğine sahip çıkmayan CHP, sözde mi özde mi Atatürkçü onu Egelilerin vicdanına bırakıyorum. Bakın bugünkü Atatürkçülere milletin yanında yoklar. Milli mücadelede yoklar. Bunlarda sadece yakada rozet, sözde cümleleri var. Sevsin senin gibi Atatürkçüyü. Atatürk ömrünü millet için geçirmiş. Bağımsız bir millet oluşturmak için sağlığını bozmuş bir insandır.

        BUNLAR AYRIŞTIRIYOR, BUNLAR BİZLERİ HAİN KILIYOR

        Bugün o Atatürkçüler sokakta varlar mı? Yakada rozet, sözde cümle. Bunu korku tüneli gibi sunuyorlar. Bunlar gelirse başınıza şunlar gelir, ülkeyi buraya götürürler. Atatürk'de hiç siz milleti korkutan bir anlayış gördünüz mü? Millete inanan omuz omuza gönül gönüle yürüyen milleti kucaklayan bir duruş var. Bunlar ayrıştırıyor, bunlar bizleri hain kılıyor. Sözde Cumhuriyetçi, laik, Atatürkçü biz değiliz? Millete bakın bunlar gelirse ‘şu olur' diyorlar. Atatürk'te milleti korkutan değil, millete güvenen ve omuz omuza yürüyen ve milleti kucaklayan bir anlayış vardı.

        ŞİMDİ YENİ SENARYOLAR PEŞİNDELER

        Şimdi bunlar sözde Atatürkçü, biz ise Atatürk düşmanıyız. AK Parti kapanmaktan bir oyla kurtuldu. Bugün parti kapansa ülkenin ekonomik hali ne olurdu diye düşünüyorlar mı? İzmir'in sokaklarında laikliğe aykırı bir şey gördünüz mü? Bizim sırtını millete dayamaktan başka bir amacımız yok. Referandumda 'hayır' propagandası yaptılar. Şimdi yeni senaryolar peşindeler. Sorun aslında bizim siyasi temsilcilerimizde ve duruşlarımızda. Benim için en kolay olan İzmir'de milliyetçi konuşma yapmaktır. Ama Diyarbakır, Hakkari, Batman da benim. Kordon da salladığın bayrağı Diyarbakır'da, Batman'da Mardin'de sallayacaksın ki senin ulusalcılığına şapka çıkarayım. İzmir'de milliyetçilik yapmak çok kolay. Hakkari'de de onu yapman lazım ki muhasır medeniyet seviyesinin üstünde bir Türkiye'yi dünyayla yarıştıralım."

        "BU SORUN ERDOĞAN'IN DEĞİL, MİLLETİN SORUNUDUR"

        CHP'nin "12 Eylül'den en ağır ben etkilendim" demesine rağmen, sorunun çözümü için adım atmadığını ifade eden Müezzinoğlu, "Biz onlara gelin sorunu çözelim diyoruz ama bize, ‘Siz hainsiniz' diyorlar. Biz yeniden kardeşliği yakalamak adına çalışıyoruz. Milletle birlikte, paylaşarak, milletin rahatsız olduğu hiçbir şeyi yapmadan muhasır medeniyete taşınacağız. İzmir'e de Ege'ye de, size de güveniyorum. Bizim içimizdeki sıkıntıyı çözmemiz lazım. Siyasetin millet adına olduğunu net görmemiz lazım. Anayasa için en hazırlıklı partinin CHP olması lazım. '12 Eylül'den en ağır bedeli biz ödedik' diyorlar. Getir anayasa paketini; nerede, yok. Çünkü en ağır bedeli millet ödedi ve bedelden de rahatsızlık duymuyorlar. Bu milletin iradesi bunu çözüyor. Çünkü millet aynada fotoğrafı net görüyor. Bunda kimin samimiyetsizliği var, bunu da millet görüyor. Bu sorun AK Parti'nin veya Recep Tayyip Erdoğan'ın sorunu değil, milletin sorunudur. Biz de siyaseti millet adına yapıyoruz, milletle birlikte millete yakışanı yapacağız. Tarihe ve önderimize yakışanı yapacağız'' şeklinde konuştu.

        "BİZ O ANNELERİ ÜZECEK ŞEYLER YAPMIYORUZ"

        Bir şehit babasının, "Şehit aileleri dernekleri ziyeret etmediniz. Süreçte onları nereye koyuyorsunuz" sorusunu da yanıtlayan Müezzinoğlu, "Şehitler bu milletindir. Şehitleri bir santim aşağıya indirmek salonun değil, kimsenin haddi olamaz. Benim bölgemde olsun olmasın en az 2 defa şehit ailelerini ziyeret ederim. Ben ziyarette yarım saat kalıyorum. Ama o anne bunu 24 saat yaşıyor. Biz o anneleri üzecek şeyler yapmıyoruz. Ama yeni anneler de olmaması için çalışıyoruz. O anneler de kendi anam kadar değerlidir. Bedel ödeyen şehitlerimize ve alilerine yanlış yapmayız. Ayrım yaparsak biri bize tokadı vurur. İl başkanımız İçişleri Bakanımızın programına koyduğu için gitmedim" diye konuştu.

        Bakan Müezzinoğlu, bir engelli derneği üyesinin, 'İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde hiçbir engelli aparatı yok' şikayetinin çözümü için de devreye gireceğini belirterek, "Bir ay içinde çözelim" dedi.

        "GÖZYAŞI DİNSİN DİYE YOLA ÇIKTIK"

        AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise, iktidarlarına mal olmayı göze alarak sorunun çözümü için yola çıktıklarını belirterek, "Analarımızın gözyaşı dinsin diye yola çıktık. Sorunun çözümü için her şeyi yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ