Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ekonomi '28 Nisan Yas Günü' olsun

        İş kazalarında ölen işçi yakınları 18. kez Taksim’de biraraya gelerek, başta Kanada olmak üzere birçok ülkede kabul edilen "28 Nisan İş Kazalarında Hayatını Kaybedenler için Anma ve Yas Günü"nün Türkiye’de de kabul edilmesi talebiyle Galatasaray’a yürüdü.

        İş kazalarında ölenlerin yakınları, saat 12.00’da Taksim Meydanı’nda toplanarak, "28 Nisan İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Anma ve Yas Günü ilan edilsin" yazılı pankart açtı.

        Buradan Galatasaray Meydanı’na yürüyen işçi yakınları, "Sorumlular belli adalet istiyoruz", "Kader değil cinayet", "Çalışırken ölmek istemiyoruz" sloganları attı. Galatasaray’da, grup adına yapılan basın açıklamasında, "Bizler Davutpaşa, Ostim-İvedik, Van-Bayram Otel, BEDAŞ, Esenyurt, Kozlu, Arka Sıradakiler dizi setinde çalışırken hayatını kaybetmiş işçilerin adalet arayan aileleri olarak unutmadık, unutturmamak için, dünyanın diğer ülkelerindeki gibi 28 Nisan Anma ve Yas günü olarak ilan edilmesini istiyoruz. 1 Mayıs emekçinin birlik dayanışma ve mücadele günü olarak sahiplenenlerin, artık iş cinayetleriyle ihlal edilen yaşam hakkını ve adalet arayışımızı layıkıyla sahiplenmesini istiyoruz" denildi.

        BU HAFTAKİ KONUK GAZETECİ AHMET ŞIK

        İşçi yakınlarının her Pazar yaptıkları ve bir gazeteci ağırladıkları eylemin bu haftaki konuğu Ahmet Şık oldu. Şık, çeşitli sorular sorarak ölen işçilerin yakınlarının sıkıntılarını dinledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ