Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin ile görüşecek Kim Jong Un Rusya'da!

        Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek olan Kuzey Kore lideriKimJong Un, hızlı tren ile Rusya'nın Kuzey Kore'ye yakın kentlerinden olan Vladivostok'a geldi.

        Kuzey Kore liderinin gezisine, İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkanı, Dışişleri Bakanı, Kore Halk Ordusu Genelkurmay Başkanı ve iki başkan yardımcısının eşlik ettiği bildirildi.

        Vladivostok tren istasyonunda Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İgor Morgulov ve Vali Oleg Kojemyako'nun da bulunduğu heyet tarafından karşılanan Kim için askeri tören düzenlendi.

        Kuzey Kore lideri Kim'in Rusya'ya yaptığı resmi ziyaret 'ilk' olma özelliği taşıyor.

        Kuzey Kore Lideri Kim Jong- Un, Putin ile olan görüşme öncesi Rusya temaslarına başladı. Kuzey Kore Lideri programı kapsamında Rusya Uzak Asya Kalkınma Bakanı Alexander Kozlov ile bir araya geldi.

        Rusya Başkanlık Ofisi Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada Putin veKimarasında gerçekleşecek zirvenin ikili görüşme ile başlayacağı belirtilmişti. 25 Nisan Perşembe günü başlayacak olan program kapsamında heyetler arası görüşmeler ve resepsiyonlar olacağı aktarılmıştı.

        Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, dün yaptığı açıklamada toplantının gündemi hakkında "Kore Yarımadası'ndaki nükleer problem için diplomatik ve politik çözümler üzerine odaklanılacak" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ