Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin ile Zelenskiy görüşecek mi? Kremlin'den yeni açıklama - Dünyadan Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya'nın Ukrayna'da saldırıları devam ederken, bölgede yeniden istikrarın sağlanması için gerçekleştirilen Rus-Ukrayna müzakereleri sekteye uğradı.

        Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov müzakerelere ilişkin yaptığı yeni açıklamasında, "Rusya, Putin ve Zelenskiy arasındaki bir toplantıyı reddetmiyor, ancak hazırlık olmadan bu toplantının gerçekleşmesi imkansız" dedi.

        "UKRAYNA'DA YARGILANAN RUS ASKERDEN HABERİM YOK"

        Rusya'nın Ukrayna saldırıları sırasında yakalanan ve sivilleri öldürmekle suçlanarak tutuklanan bir Rus askerinin bugün Ukrayna'da yargılanacağı konusuna ilişkin de konuşan Peskov, "Maalesef bu dava veya başka davalar hakkında bir bilgim yok. Bunun ne kadar gerçek olduğunu da bilmiyorum. Başkanımız, fabrika sahasındaki sivillerin kendi istedikleri noktadan ayrılabileceğini söyledi. Fabrika sahasındaki askerler de buradan ayrıldıktan sonra gerekli tüm tıbbi destek sağlanacak" ifadelerini kullandı.

        RUSYA-MOLDOVA ANLAŞMAZLIĞI

        Moldova'nın Rus gazı için Moskova'ya ödeme yapmaması üzerine 2 ülke arasındaki anlaşmazlığa dikkat çeken Peskov, "Mal teslim ediliyorsa ödeme yapılması gerekir. Bu konu ile görüşme Gazprom üzerinden yürütülüyor. Ancak borç sürekli artmamalı. Bu detaylar Gazprom'dan öğrenilebilir. Bu olayın ardında siyasi bir neden yok" şeklinde konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ