Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Gençler organ bağışını destekliyor, Organ Bağışı, Organ Bağışı Kampanyası

        Gençler Organ Bağışını Destekliyor, Her Bağış Yeni Bir Hayattır Projesi ile Ankaralı gençler, organ bağışı konusunda bilinçlendiriliyor.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ile Türkiye Organ Nakli Vakfı'nın ortak yürüttüğü proje sayesinde 21 Kasım-24 Şubat tarihlerinde Ankara'da, binlerce öğrencinin organ bağışı konusunda bilinçlenmesinin yolu açıldı. Yirmi beş ilçe belediyesinin desteğiyle organize edilen proje kapsamında son iki ayda 15 ilçede 6 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı.

        Türkiye Organ Nakli Vakfı'nın koordinasyonunda verilen konferanslarda, gençlere organ bağışının temel prensipleri anlatılıyor, kamu spotu gösterimi ve multivizyon filmlerle destekleniyor. Projenin tamamlanmasının ardından Ankara'da 10 binin üzerinde öğrencinin organ bağışı konusunda bilinçlenmesi planlanıyor.

        Bakan Kılıç'tan tam destek

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de birçok kişinin organ nakli beklerken hayatını kaybettiğini belirterek, yapılan bu projeyle gençlerin organ nakli konusunda gerekli bilinci kazanmasına ışık tuttuklarını kaydetti.

        Projenin bitiş tarihine kadar 10 binden fazla katılımcıya ulaşmayı hedeflediklerini hatırlatan Bakan Kılıç, "Daha fazla gencimizle buluşarak organ bağışının yaygınlaşmasını sağlarız. Projeyi, önümüzdeki dönemlerde Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Biz istiyoruz ki 'her bağış bir hayat kurtarır' mantığıyla yetişen nesiller sayesinde organ nakli ülkemizde yaygınlaşsın ve bu yüzden daha fazla can kayıpları yaşanmasın" ifadelerini kullandı.

        Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci de Türkiye'de 30 bin kişi hayata tutunmak için organ nakli beklediğini vurgulayarak, "Her yıl 2 bin kişi beklediği organı bulamadığından hayatını kaybediyor. Bu rakamları daha aşağılara çekmek için Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yeni projelerde çalışmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ