Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık 162 kez kan bağışladı

        İzmir'de, 162 kez kan bağışlayan Bahadır Alpsan'ın da aralarında yer aldığı gönüllü kan bağışçılarına, törenle kupa, teşekkür belgesi ve madalya verildi.

        Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, törendeki konuşmasında, geçmişte 10'larla ifade edilen ödül almaya hak kazanan bağışçı sayısının, yıllar içinde katlanarak arttığını söyledi. Kurum bünyesindeki salonlar yetersiz geldiği için töreni, otele aldıklarını belirten Gök, kan bağışına artan ilgiyle gelecek yıllardaki törenleri stadyumlarda düzenleme dileğinde bulundu.

        Gök, kan bağışı oranının, yüzde 0,5'ten 2,5'e çıktığını kaydederek, kan sıkıntısı yaşanmaması için gelişmiş ülkelerdeki yüzde 5 oranına ulaşılması gerektiğine dikkati çekti.

        İzmir Valisi Mustafa Toprak da kan bağışı oranının, toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığıyla artabileceğini dile getirerek, ödül almaya hak kazanan gönüllü kan bağışçılarına teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından, 162 kez kan bağışlayan Bahadır Alpsan'ın da aralarında yer aldığı 100 kez ve üzerinde kan bağışında bulunan 5 kişiye, kupa ve teşekkür belgesi verildi.

        Alpsan, sağlık durumu uygun olanlara, kan bağışı çağrısında bulundu.

        Ayrıca 10 kez ve üzeri kan bağışında bulunan 772 kişiye, plaket ve madalyaları verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ