Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık İnternet üzerinden kolaylıkla satın alınabilen ve uygun fiyatları nedeniyle rağbet gören zayıflama ürünleri tehlike saçıyor

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        İnternet üzerinden kolaylıkla satın alınabilen ve uygun fiyatları nedeniyle rağbet gören zayıflama ürünleri tehlike saçıyor. Sağlık Bakanlığı, zayıflama çaylarında “sibutramin” maddesine rastlandığını belirterek, ürünlerin kullanılmaması konusunda uyardı. Sibutramin maddesi, aşırı kullanımda kalp kaslarında etki yaratıyor ve kalbin durmasına yol açıyor.

        125 ZAYIFLAMA ÜRÜNÜ PİYASADA

        Bakanlık raporunda, kilo kaybını kolaylaştırdığı iddiasıyla pazarlanan 50’den fazla tek başına kullanılan zayıflama ürünü ve 125’ten fazla kombinasyon ürün bulunduğu belirtildi. Bu ürünlerin “yağ yakıcılar”, “diyet çayı”, “metabolizma hızlandırıcı”, “yağlanmayı engelleyici” gibi ifadeler içeren ambalajlara sahip olduğu ve kullanılmasının ölümcül sonuçlara yol açabileceği vurgulandı.

        72 TEHLİKELİ ÜRÜN LİSTEDE

        ABD Gıda ve İlaç Dairesi ve Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı raporda 72 tehlikeli ürün isim isim sıralandı. O ürünler arasında en çok tüketilenler şöyle: “2 Day Diet, 2x Powerful Slimming, 3 Days Fit, 5x Imelda Perfect Slimming, 7 Day Herbal Slim, 8 Factor Diet, Eight Factor Diet, 21 Double Slim, 24 Hours Diet, 999 Fitness Essence, Cosmo Slim, Extrim Plus 24 Hour Reburn, Fatloss Slimming, JM Fat Reducer, Lida DaiDaihua.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ