Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Doğum kontrol hapı kullanan kadın, zayıflama çayı içince hamile kaldı

        HT GAZETE

        İngiltere’de 26 yaşındaki Naomi Salt isimli kadın, düzenli doğum kontrol hapı kullanmasına rağmen 2 yıldır birlikte olduğu erkek arkadaşından hamile kaldı. Naomi, bu hamileliğe bir anlam veremezken kilo vermek amacıyla düzenli olarak içtiği Bootea isimli zayıflama çayından şüphelendi.

        Bu çayların yan etkilerini araştırdığında doğum kontrol ilaçlarını etkisiz bırakabileceğini öğrenince şoke olan Naomi, kendisi gibi başkalarının da bu durumdan mustarip olduğunu öğrendi. Naomi, bu kadar önemli bir bilginin zayıflama çay paketlerinin üzerinde mutlaka yer alması gerektiğini belirterek çayın üreticisi Holland & Barrett şirketini sorumsuzlukla suçladı.

        ‘BÖYLE BİR DURUM YAŞANABİLİR’

        Doğal ve bitkisel ilaçlar konusunda çalışan uzmanlar öncelikle içilen çayın ne olduğunun iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, böyle bir durumun olabileceğini belirtiyorlar.

        Uzmanlar bakanlıkların müsaade ettiği gıda kodeksinde risksiz bitkilerin kullanılabildiğini ifade ederek, “Bitkilerin alerjik etkilerinin olup olmadığının detaylı olarak araştırılması lazım. Kimyasallar toksittir, insan bedeninin tanımadığı maddelerdir. Dolayısıyla bitkiler de toksinleri bedenden atıp bedendeki bu kimyevi maddeleri yok ettiğinden, vücuttan atabilme yeteneğine sahiptir. Böyle bir durum olabilir. Ama tabii ki tıp otoriteleri, farmakoloji ve farmakognozi bilimi ile birlikte değerlendirilmelidir” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ