Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser olan Hülya Karaman'ın hayatı altüst oldu

        Sami AKBIYIK/İSTANBUL

        Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nden mezun olan Hülya Karaman, 2013’te göğüs kanserine yakalandı. İkinci evresinde olduğunu öğrenen ve hemen tedaviye başlayan Karaman, ameliyat sürecinde kurumundan destek gördü.

        Ancak 5. kemoterapi seansındayken “işyerindeki verimsizliği” bahane edilerek işten çıkarıldı. Hülya Karaman, “Sadece kemoterapi tedavilerim olduğu gün hastaneye gidiyordum.

        Ertesi gün de kemoterapinin yorgunluğuyla verimsiz enerjiyle çalışıyordum. Çalış- tığım 10 yıl boyunca kurumuma sürekli kâr ettirdim. Tedavi gördüğüm süreçte de kurumum kâr etti.

        Ameliyatımın ertesi günü bile maille rezervasyon aldım. Sürekli işimi takip ettim” dedi. Tedavi sürecinden sonra yaşadığı zorlukları da anlatan Karaman, yüzlerce yere CV’sini gönderdiğini ancak iki kurumun dönüş yaptığını söyledi.

        İş görüşmesine perukla gittiğini ancak peruğunu çıkararak görüşmeye girdiğini ifade eden Karaman, “Kimseyi kandırmak gibi bir niyetim olmadı.

        İş görüşmemde kanserle savaştığımı ve tedavilere gittiğimi belirttim” diye konuştu. Karaman, eski işine geri dönmek istediğini kaydetti. Otel sahibi, konuyla ilgili şunları söyledi: “Sağlığını öne sürerek aldığı raporlar çok uzamıştı.

        Hastalığın başında yardımcı oldum. Tedavi sürecinden sonra sağlığını öne sürerek aldığı raporlar çalışmaya devam etmemize engel oldu. Ben de tazminatını ödeyerek işine son verdim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ