Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Yoğun bakım hasta yatağı sayısında Almanya'yı yakaladık

        Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bugün Almanya Avrupa'nın en gelişmiş yoğun bakım yatak sayısı anlamında ülkesi ve 100 bin nüfusa 25 yatak düşüyor. Bizde de 24,8" dedi.

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki kişi başına düşen yoğun bakım hasta yatağı sayısını yakaladığını belirterek, "Bugün Almanya Avrupa'nın en gelişmiş yoğun bakım yatak sayısı anlamında ülkesi ve 100 bin nüfusa 25 yatak düşüyor. Bizde de 24,8" dedi.

        Müezzinoğlu, TÜYAP Kongre Merkezi'nde Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle, Reed TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen "Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz Teşhis Tedavi Koruma Rehabilitasyon Ürün Cihaz Sistem Teknoloji Donanım ve Hastaneler Fuarı (EXPOMED) 2016"nın açılışının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecinin, yoğun bakım yatak sayılarına ilişkin sorusu üzerine Müezzinoğlu, "Türkiye bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki kişi başına düşen yoğun bakım hasta yatağı sayısını yakalamış durumda. Bugün Almanya Avrupa'nın en gelişmiş yoğun bakım yatak sayısı anlamında ülkesi ve 100 bin nüfusa 25 yatak düşüyor. Bizde de 24,8. İngiltere'de bunun yarısı. Avrupa'nın diğer ülkeleri bu yatak oranının yarısında. Bizim Türkiye olarak bugün yoğun bakım yatağı sayısı sorunumuz yok. Yoğun bakım yataklarımızın verimli kullanımıyla ilgili veya planlı kullanımıyla ilgili sorunumuz var." dedi.

        "Kimyasal olan bir ürünü sağlıkta ancak hekim yazar"

        Bakan Mehmet Müezzinoğlu, bir gazetecinin zayıflama ilaçlarına ilişkin alınan önlemleri sorması üzerine, şunları kaydetti:

        "Kimyasal olan bir ürünü sağlıkta ancak hekim yazar, uzmanı yazar veya tavsiye eder. Dolayısıyla yanlışlığı önce birey olarak kendimizin yapmaması lazım. Hele hele bu zayıflama gibi, uçuk cümlelerle, ileri kandırma cümleleriyle kendisini kandıran alanlara asla müsaade etmemesi lazım. Bu zaten reel olarak varsa biz Sağlık Bakanlığı olarak onun hizmetine o ürünü sunarız. Birini kapatıyorsun yarın kaçak bir internet sayfası daha açıyor. Dolayısıyla denetimler önemli ama iletişimin bu kadar uluslararası bir boyut kazandığı bu noktada da denetimlerle kontrol edebilmek çok mümkün değil."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ