Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlık Bakanlığı'nın aldığı yeni karara göre yılda 3 eczane açma hakkı geliyor

        GAZETE HABERTÜRK/ANKARA

        Sağlık Bakanlığı, “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik” te değişikliğe gitti. Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS), 3500 nüfusa bir eczane açılmasını öngörüyor.

        Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, daha önce nüfus artışına bağlı olarak yılda 2 kez eczane açılabilecek yerleri açıklıyordu. Yönetmelik değişikliği ile yılda 2 yerine 3 kez açılacak.

        RUHSAT YERİNE BELGE

        Önceki yönetmelikte, eczane açabilmek için söz konusu mekânın bağımsız dükkân yapı ruhsatının olması veya yapı kullanım izni belgesinde “dükkân veya işyeri olarak kaydedilmiş olması” gerekiyordu.

        Yeni düzenlemede bu kural esnetildi. Yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesinin yanı sıra belediyeden ilgili mekânın dükkân veya işyeri olduğuna dair resmi bir belge alınması da yeterli olacak.

        Eski yönetmelikte, yerleştirme neticesine göre eczane açabilecek eczacıların, ilan tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde, il veya ilçe sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyordu. Bu süre 90 güne çıkarıldı.

        3 MİLYON TL SINIRI

        Serbest eczanelerde, yıllık 80 bin reçete sayısı veya yıllık 3 milyon TL tutarında cironun aşılması halinde bir ikinci eczacı çalıştırılması zorunlu olacak.

        Reçete sayısı ve ciroya eklenen yıllık her 3 milyon TL ciro veya yıllık her 80 bin reçete için “ikinci eczacı” sayısı artacak. Bu en fazla 3 kişiyle sınırlı olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ