Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Naime Şahin: "Annelik umudum ihmalle elimden alındı"

        İzmir'de anne olma umuduyla 4 kez hamile kalan ancak gebeliğinin 32. haftasında bütün bebeklerini karnındayken kaybeden genç kadın, son bir umutla 5. bebeğine hamile kaldı. Yine karnında ölen bebeği için genetik araştırma yapılması talebiyle hastaneye giden genç kadın, iddiaya göre doktorun ihmali sebebiyle genetik test süresi aşıldığından yine çaresiz kaldı.

        Konak ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Naime Şahin, 5 bebeğini de hamileliğinin 8. ayında kaybetti. Bebekleri 32 haftalık olduğunda karnında ölen genç kadın, son hamileliği için maddi imkansızlığına rağmen özel doktora giderek çözüm aradı. Doktor, genç kadının bebeğinin yine ölmesi durumunda genetik araştırma yapılmasını ve sonuca göre yeni bir gebelik durumuna müdahale ederek bir bebek dünyaya getirmesinin sağlanabileceğini söyledi. Özel hastanede masrafları karşılayamayacağından dolayı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin yolunu tutan genç kadın, iddiaya göre hamilelik sürecini doktorlarla paylaştı ve eğer bebeği ölürse genetik araştırma yapılmasını talep etti.

        REKLAM

        DÖRT GÜN BOYUNCA BEBEĞİNİ BULAMADI

        Hastaneye yatırıldığı 22. günün gecesi nöbetçi doktorlar tarafından ameliyata alındığını belirten genç kadın, "Cuma sabahı ameliyatı kontrol etmek üzere doktorum geldi. O sırada ben yine söyledim; 'bebeğim vefat etmiş, genetik araştırma istemiştim yaptınız mı' dedim. 'Tamam hallederiz' dedi ve gitti. Bir daha kendi doktorumu görmedim. Eşim o gün öğrendi ki genetik araştırmanın erkenden, 24 saat içinde yapılması gerekiyormuş. Hafta sonu girdi araya doktoru bulamadık, 'geç kalınmış' filan dediler. Hafta sonu hep bebeğimi aradım, morgda aradım 'belki bulurum' diye. Bulamadım. Hafta sonu bulamayınca bebeğimi, doktorumu hemen hasta haklarına şikayet ettim. Şikayet ettikten sonra doktorun yanına gittim ve genetik araştırmanın hala yapılmamış olduğunu söyledim. Kendisini şikayet ettiğimi öğrenen doktorum beni azarlayarak, 'Senin bu yaptığına nankörlük denir' dedi. Genetik için geç kalındığını, gece doğum yaptığım için ameliyathanede tüp olmadığını söyledi. Ben de tüpü gündüz temin edebileceklerini söyledim, bunun üzerine 'Senin doğumun plansız oldu. Senin için tüp bulamadık' dedi, ben gündüzden temin etseydiniz dedim. 'O gece doğum yapacağını bilmiyorduk, tüp bir günlüktür' dedi. Doktora göre doğumların planlı olması gerekiyormuş. Doğum nasıl planlı olacak onu da bilmiyorum. Kadının sancısı gelir, doğuma alınır birden, bunun planı mı var bilmiyorum. Gece doğum yapan kadınların hiçbir hakları yokmuş meğer. Doğumhanede bir tane tüp olsaydı, temin edilseydi dedim o anki acımla, bana yine 'Senin peşinden tüp mü koşturacaktık' dedi. Şikayette bulunduğum için benimle sert konuştu" diye konuştu.

        REKLAM

        Doktorun yanında çıkarak kadın doğum ana bilim dalı başkanlığına gittiğini ifade eden genç kadın orada da kendisine, 'Bebeğinde genetik ile bir şey bulunmazdı' denildiğini öne sürerek, "Ben anlamadım, ben mi cahilim anlamadım. Genetik ile ilgili bir şey bulunmayacaksa, niye var bu genetik" dedi. Vefat eden bebeklerin annelerine doktorların acı haberi psikiyatri eşliğinde verdiğini dile getiren anne adayı Şahin, bebeğinin ölüm haberinin kendisine direkt söylendiğini iddia etti.

        "DOKTORUN CEZA ALMASINI İSTİYORUM"

        Bir yüksek riskli gebelik uzmanının kendisiyle ilgilenmesini isteyen Naime Şahin, "Bebek yapmaya cesaretim yok, bir ameliyat daha kaldıramam. Tüp bebeğin zaten masrafını kaldıramam. Ben hem o doktorun ceza almasını istiyorum, hem bir perinatoloji (yüksek riskli gebelik) uzmanı benimle ilgilensin. Belki sağlıklı bir bebeğimiz olur. Benim şu an kendi kendime yeniden çocuk yapmaya cesaretim hiç yok. Sürekli kabuslar görmekten de sıkıldım" ifadelerini kullandı.

        "HER GECE RÜYAMDA BİR SONRAKİ BEBEĞİMİ GÖMÜYORUM"

        Bebeğinin olmasını dört gözle bekleyen ve bebeği için kıyafetler aldığını belirten genç kadın, acı olayla yıkıldığını, her gece rüyasında bir sonraki bebeğini gömdüğünü söyledi. Yeniden bebek yapmaya cesaretinin olmadığını belirten genç kadın, "Yeniden bir gebelik yaşadığım zaman yine 32. haftayı korku ile beklemek, yine onun genetiğini istemek bunların hiçbirine cesaretim yok benim. Bir daha böyle kaybetmek zor geliyor, hep ameliyat olmak. Ameliyat olunca da bir daha hakkım var mı yok mu onu da bilmiyorum. Genetik için bir bebeğimi daha feda etmek ağır geliyor" dedi.Konuyla ilgili Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ